Kvadrat Merkura i Marsa od 26.02. do 03.03.2018.godine – Vrijeme laži

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

U periodu od 26.02. do 03.03.2018.godine, bit ce aktualan utjecaj tranzita kvadrata Merkura u Ribama i Marsa u Strijelcu.

Riječ je o vrlo tenzičnom i izazovnim aspektu. Naime, Merkur u Ribama je i na mjestu svog pada i na mjestu izgnanstva. Pored toga, još uvijek je u maloj mjeri naglašen efekat spaljenosti. Dok je kvadrat Merkura i Marsa jedan od najgorih aspekata u astrologiji.

O utjecaju tranzita Merkur u Ribama kvadrat Mars u Strijelcu u periodu od 26.02. do 03.03.2018.godine

Ovakva postavka kvadrata Merkura i Marsa ukazuje na podložnosti laganju, i to mogu biti vrlo gnusne laži, spletkama, intrigama, prijevarama, falsifikatima, kradama intelektualne svojine, isl.

Na polju komunikacija i odnosa sa drugim ljudima, savjetuje se veliki oprez kada se radi o novim poznanstvima, gdje je najbolje ne uspostavljati bilo kakve bliske kontakte, obzirom da biste mogli naići na osobe koje su psihički neuravnotežene i spremne na ozbiljnije laži. U slučaju da postoje osobe u čije namjere sumnjate, savjetuje se da pred njima ne govorite ni o kakvim planovima, jer bi Vam sve vrlo brzo moglo pasti u vodu. Ne govorite o drugima, jer Vaše riječi mogu biti krivo zloupotrebljene. Vodite se devizom – pred drugima ću reći o određenoj osobi, samo ako joj isto to mogu reći i u lice. Mnoga prijateljstva i bliski odnosi naći će se na velikom testu opstanka. Inače, pod uplivom ovog aspekta, neki od vas bi mogli biti žrtva špijunaže osobe koja vam se predstavlja bliskom.

Merkur upravlja sredstvima komunikacije, pa dobro provjerite ispravnost Vašeg mobitela, računala, laptopa, tablet uređaja i sl. Savjetuje se maksimalna zaštita ovih uređaja od virusa i malwera koje biste mogli pokupiti na internetu. Naravno, maksimalno povedite računa o sigurnosti Vašeg djelovanja na društvenim mrežama, posebno o sigurnosti djece. Jer, Merkur simbolizira djecu, a kvadrat Merkura i Marsa je aspekt koji se vezuje za dječju pedofiliju.

Merkur su i promet i prijevozna sredstva. Iz tog razloga, neophodno je odvesti Vaše prijevozno sredstvo na rutinsku kontrolu. Ipak, obavezno odaberite odlazak kod provjerenog majstora, jer u suprotnom možete naletiti na majstora koji je sklon činjenju ozbiljnijih, čak i kardinalnih pogreški. A, naravno nije povoljno za kupnju prijevoznih sredstava, jer su moguće svakojake neugodnosti sa kupljenim prijevoznim sredstvom. U prvom redu da budete značajno izmanipulirani. Pored toga, preporuča se maksimalna koncentriranost vezano uz sudjelovanje u prometu, obzirom da će stopa saobraćajnih nezgoda sada biti na vrlo visokoj razini. Sam Merkur u Ribama donosi gubitak koncentracije i adekvatne percepcije i procjene, dok se kvadrat Merkura i Marsa vezuje za nagle pokrete, prekoračenje propisane brzine iz čista mira, sukobe sa drugim sudionicima u prometu.

Merkur u Ribama je slika pijanog ili nadrogiranog vozača, pa ono što možete to je da izbjegavate sjedati za volan, ako ste pod utjecajem kakvih opojnih supstanci. Također, skroz su nepovoljni uvjeti za polaganje vozačkih ispita.

Merkur predstavlja i trgovinu, pa se u ovom periodu nikako ne preporuča kupnja novih stvari, jer već s prvim danima, kada prođe ovaj period, možete biti jako razočarani kupljenim, što zbog brojnih felera i kvarova, što zbog toga da ste saznali da je cijena koju ste platili mnogo veća od realne cijene, što zbog spoznaje da nećete imati novca za nešto važnije. Ako se bavite trgovinom, nikako nije povoljno za nabavku nove robe. Savjet je da aktualnu robu date na veće sniženje, i riješite se suvišnog.

Pored ovih područja, mogući su i značajni problemi sa administracijom i papirologijom, pa je ove aktivnosti poželjno odgoditi za period od 04.03. Ukoliko imate svoj obrt dobro prekontrolirajte knjige koje vodite, da ne bi došlo do pogreški koje je poslije jako teško ispraviti, kao i velikih izazova sa inspekcijom. Zatim, problemi sa kućnim ljubimcima, obratite pozornost na njihovu sigurnost i posebno prehranu. Zatim, problema sa predavanjima i ispitima na koja idete, predavačima, susjedstvom itd.

Na poslovnom planu, izbjegavajte ozbiljne razgovore sa osobama iz Vašeg poslovnog okruženja, da ne bi došlo do brojnih bespotrebnih otežanja, nesporazuma i konflikata. Također, ne započinjite nove poslove, jer bi Vas kriva procjena mogla koštati poslovnog debakla. Krajnje je kritično za dogovore i sklapanje ugovora, gdje biste mogli povesti se za trenutačnim porivom, i predvidjeti mnogo toga što nećete moći za uraditi, ili biti žrtva vrlo ozbiljnih manipulacija. U slučaju da ste autor kakvog značajnog projekta ili poslovnog koncepta, stavite ga na skriveno mjesto, jer se lako može dogoditi da postanete žrtva krade ili plagiranja istog. Također, obratite i pojačanu pozornost na Vaš poslovni objekt.

Na planu ljubavnih i bračnih odnosa, u mnogim vezama i brakovima visok je faktor skrivenog i prijevare u svakom smislu te riječi. Ulazak u novu vezu ili obnova stare nikako ne predstavlja pametno rješenje. Ako uđete u vezu, dobro proanalizirajte partnerove postupke, ne dozvolite sebi da stavite ružičaste naočale, jer ćete se u suprotnom razočarati i to vrlo bolno.

Na planu zdravlja, percepcija i refleksi su jako slabi, pa čuvajte se povreda, posjekotina, opekotina, ozljeda. I vodite računa, ukoliko uzimate kakve lijekove, obzirom da se lako može dogoditi da se zabrojite. Vrlo je težak period za sve duševne bolesnike, posebno za one koji imaju suicidne ideje i misli. A, ako ste ovisnik sada je pravo vrijeme za potražiti stručnu pomoć. Slabe tačke su nervni sustav, gornja kralježnica, dišni putevi i sekundarno organi za varenje, kao i podložnost upalama i posebno infekcijama.