Kupili su kuću iz 1920. godine: KADA SU OTVORILI SANDUK NA TAVANU, IMALI SU ŠTA DA VIDE

Jedan bračni par je kupio kuću na aukciji iz 1920 godine, a ono šta su zatekli ih je bacilo u rebus. Nakon što su kupili staru kuću, koja nije vijekovima korištena, odlučili su polako da je sami renoviraju.

Kuća je stvarno bila u potpunom haosu, praistorijski namještaj, koji se polako raspadao, pločice koje su se držale na koncu bukvalno, stepenice koje nikako nisu bile sigurne za korištenje. Toalet u kući je bio u haosu, wc šolja bukvalno umazana fekalijama, ali kada su došli do rušenja zida ispod stepenica, ostali su u čudu.

Ispod stepeništa, iza gipsane ploče pronašli su tajna vrata. Kada su ušli u malu prostoriju zatekli su stravu i užas.U crnoj vreći, poprilično većoj pronašli su umotanu staru Bibliju koja je bila okačena za kuku na plafonu.

Ali to nije ono najjezivije. Kada su se popeli na potkrovlje, tamo ih je sačekala jeziva stvarnost. U mračnom uglu, stari drveni sanduk je usamljeno stajao. Kada su ga otvorili imali su i šta da vide. Takođe crna vreća sa jednom plišanom igračkom pored nje i keramičkom statuom Majke Božije sa pomalo spaljenom facom. Kada su zavirili da vide šta je u crnom džaku, iz njega je ispao krst napravljen od dvije grane, uvezan kanapom i krvava dječija odjeća.

Ali i dalje nije kraj. U jednom uglu iza tonu paučine navirivala se mala drvena kutija u kojoj su pronašli neke čudne “alatke”, nalik na stare mašinice za tetoviranje. Dok u drugom uglu je bilo staro ćebe i još starija crno bijela fotografija, kao i još jedna stara, prašnjava kutija sa čudnim natpisom, koja je bila zaključana.

Da li će naći ključ? Ne znamo još.

Mladi par je pomalo u panici, ali ne odustaju od svoje kuće iz snova. Šta vi mislite, da li biste pobjegli glavom bez obzira kada biste naišli na ovakve, malo sektaške ostavštine?