Kukuruzne kifle punjene sirom: Recept za kifle Hate Sarić

Brzo se naprave, a još brže pojedu, mirisne, ukusne i lijepe…Kukuruzne kifle punjene sa sirom —
Potrebno: :150 grama kukuruznog brašna, 7 grama šećera (1 mala čajna kašikica), 5 grama suhe germe, pomiješati skupa. Ovamo zagrijati 150 mililitara mlijeka da bude mlako te zamijesiti tijesto sa kukuruznim brašnom.
Dodati u kukuruzno tijesto 1 čašu jogurta (180 gr), 1 jaje, 50 ml ulja (pet supenih kašika),10 grama soli (ja sam stavila malu čajnu kašicicu soli) i 500 grama brašna, postepeno brašno dodavati te zakuhati tijesto. Tijesto poklopiti u nekoj plastici i ostaviti da odstoji 45 do 50 minuta. Kratko tijesto namladiti kao 1 minutu, razviti tijesto u krug na debljinu od 4-5 mm. Isjeći kao na slikama, staviti na krajevima kravljeg sira bez ičega, zamotati u vidu kroasana, poredati u pleh /tepsiju. Ovamo umutiti 1 jaje te premazati po poredanim kiflama. Posuti sjemenkama od lana, ćurekot, sesam, itd šta imate ili volite. Zamotane kifle ostaviti da odstoje 30 minuta …Peći na 200 stepeni -15 minuta.
(aura.ba)