Kućni ljubimac “dijagnostičar”: MAČAK JE UPOZORIO NA RAK DOJKE

Kejt King-Skribins (35) tvrdi da joj je njen voljeni mačak Ogi spasao život, upozorivši je na nedijagnostikovani rak dojke.

Kancer joj je, naime, otkriven u trećem stadijumu, a prije nego što je saznala da je ozbiljno bolesna, mačka se nije odvajala od nje i konstantno bi ležala pokraj njene lijeve dojke, koju je već zahvatila ozbiljna faza opaske bolesti.

Tek poslije nekoliko dana, kada su je bolovi noću budili iz sna, odlučila je da se javi ljekaru i saznala užasnu istinu.

“Ogi već neko vrijeme ima promjene u ponašanju prema meni. Oduvijek mi je bio privržen, ali ne ovoliko i nikada mi nije spavao na dojci. Zaista vjerujem da je pokušao da me upozori da nešto nije u redu”, rekla je Kejt dodavši da je mačka u posljednje vrijeme bila znatno “agresivnija” u maženju.

“Mjesecima se fokusirao na područje mojih grudi, posebno na lijevu dojku. Kada bih pokušala da ga usmjerim negdje na drugo mjesto, on to nije prihvatao, već bi se istog momenta vratio da legne pokraj grudi”, navela je.

Srećom, poslije nekoliko rundi hemioterapije više operacija i zračenja, tumor joj je odstranjen.

Kejt je takođe navela da je jednom prilikom udomila Ogija prije 15 godina kada je bio usamljen i napušten i da su od tada njih dvoje vrlo privrženi jedno drugom.Zanimljivo je i to da od trenutka kada joj je tumor odstranjen, ponašanje njenog ljubimca se takođe promijenilo.

“Ležao je pokraj mojih grudi i za vrijeme hemoterapija, a tek kada je rak o potpunosti ukloonjen, prestao je da se fokusira na moje grudi i ponašao se kao i svih ovih godina ranije – navela je Kejt, zaključivši da će oduvijek slušati instinkte njene mačke u slučaju da se ponovi neko Ogijevo čudno ponašanje.

 

 

error: Content is protected !!