Kruh Munchmallow s okusom Mediterana po receptu Fatme Nur Džennet: Veselje na stolu, a nije blagdan

Fatma Nur Džennet, Co founder u Wellness Anima Vita, sa našim je čitateljima podijelila recept za kruh za koji kaže da je blagdanska poslastica iako još nije vrijeme blagdana.

  • Danas sam pripremila domaći kruh, na moj način, ovaj kruh se jede s varivom, pečenjem, ili služi za sendviče s raznim nadjevima… Kruh je izdašan, mekan poput munchmallow-a, mogu ga pripremiti svi, jer je vrlo ukusan i zasitan- kaže Fatma.

Recept:
– 1 kg brašna (ja sam imala glatko t-500, može i oštro)
– 1/2 l jogurta
– 3. dcl. vode (može topla ili hladna na sobnoj temperaturi)
– 1  germa s malo vode i šećera
– 1 prašak za pecivo (ako želite)
– šećer, sol (po želji)
– mediteransko bilje (može i kadulja ili ruzmarin)

Priprema:

U zdjelu staviti brašno, dodati germu, prašak za pecivo, jogurt, vodu, so, šećer i biljke.Lagano umutiti mikserom, najbolje na dvojku, i ponekad na trojku brzine. Sve fino ujednačiti. Ako nemate mikser, može i rukom. Posudu prekriti i staviti da nadođe. Ako želite da tijesto brzo nadođe, posudu stavite u veću posudu gdje je vruća voda. Sazrijevanje tijesta zahtijeva toplinu, ne hladnoću.

Rernu uključiti na 220. C, gornja i donja istovremeno… Tijesto možete oblikovati rukama, a i ne morate, staviti u tepsiju koju ste malo s brašnom posuli. U proces ne ide ni kap ulja.
Pecite, kad se kruh zarumeni, nožem probodite na više strana… Smanjite na 150 C. Kruh je pečen kada na nožu nema traga tijesta.

Izvadite tepsiju i kruh zamotajte u vlažnu kuhinjsku salvetu. Kruh će sačuvati mekoću. Neka odstoji pet minuta. Ovaj trik vrijedi za sve vrste kruha i pogača.

hljeb

Komentari

komentara