Krstarenja iz pakla: Ubio suprugu jer mu se smijala, žena napustila muža zbog ljubavnika pa ostala bez glave!

Bilo da je riječ o nestanku bez traga ili brutalnim ubistvima u posve bizarnim okolnostima, ova krstarenja definitivno nisu iz bajke

Krstarenje u ideji mnogima zvuči kao idealan odmor – putovanje morskim prostranstvima uz prekrasne prizore, kupanje i sunčanje te odličnu hranu, ali stvarnost često zna biti puno drugačija. Krvava ubojstva, nestanci pod nerazjašnjenim okolnostima i slični događaji nisu radnja horor filmova, već stvarni i bizarni slučajevi koji su šokirali svijet.

Krvava svađa

Neki su putnici na brodu Princess Cruisesa iz Aljaske mogli čuti ženske krikove u noći 25. jula, no ispočetka su mislili kako je riječ o igri zagonetke rješavanja ubistva, koje je za njih i prije organizovalo osoblje zaduženo za animiranje gostiju na putovanju. No, ubrzo je beživotno tijelo 39-godišnje Kristy Manzanares pronađeno na podu njene kabine.

Ta je majka troje djece imala ranu na glavi iz koje je krv prskala po cijeloj sobi.

– Nije mi se htjela prestati smijati – rekao je njen muž, Kenneth Manzares nakon što je uhapšen za uboistvo supruge. Firma za krstarenje okarakterizirala je incident kao “porodičnu svađu”, a Kristyina je porodica javno žalovala za “posvećenom majkom, kćeri, sestrom i prijateljicom”.

Kenneth, koji je osuđen na doživotni zatvor, izjavio je za medije “moj je život gotov”.

Ubistvo zbog million dolara

Bivši advokat Lonnie Kocontes bio je razveden od Micki Kanesaki (52), ali par je zajedno otputovao na krstarenje 2006. No, ono nije prošlo idilično – Micki je na njemu zauvijek nestala. Nakon nekoliko dana, njeno se tijelo pojavilo u italijanskim teritorijalnim vodama, a njen se bivši suprug već vratio u SAD. Obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti utapljanje, a Koconates je na krstarenju upoznao ženu koja mu je postala nova supruga. Sve te okolnosti navele su policiju da uhapsi Kocontesa, otkrivši da je smrću supruge stekao njenu imovinu vrijednu 1 milion dolara.  Još uvijek čeka suđenje i odbija ikakvu upletenost u njenu smrt, tvrdeći da je samo nestala s broda dok je on bio u kabini, insinuirajući da se možda sama bacila preko ograde.

Kobna romansa

Grk Giorgos “George” Skiadopoulos (31) koji je postao pomorski inženjer te je radio na luksuznim krstarenjima upoznao je Julie Scully dok je bila na krstarenju Karibima sa svojim suprugom 1997. Prepoznao je da joj fali suprugove pažnje te ju je proganjao pozivima i udvarao joj se.  Nakon što je napustila supruga, Giorgos ju je posjetio u njenom domu u New Jerseyu, a tada su se odlučili kako će ona doći živjeti kod njega u Grčku, ostavljajući za sobom kćer koja će živjeti s ocem.

No, svoju je odluku mogla brzo požaliti – u januaru 1999. par se posvađao zbog njegove ljubomore te je priznao policiji kako ju je zadavio, potom joj odrezao glavu i zapalio ostatke tijela. Osuđen je na doživotni zatvor.

Zadavio ženu pa zapalio cigaru

Robert John McGill neumjereno je pio u meksičkom Cabo San Lucasu tokom petog dana krstarenja sa svojom suprugom, ljubavlju još iz srednjoškolskih dana. Bio je toliko pijan da se naknadno nije sjećao šta ga je navelo da je zadavi u njihovoj brodskoj kabini 14. jula 2009. Poslije toga je promijenio svoju odjeću, popeo se na palubu i zapalio cigaru, a kad ga je drugi par koji su upoznali pitao gdje je njegova gospođa, rekao im je da ju je ubio. Taj je učitelj 2010. osuđen na doživotni zatvor nakon što je priznao ubistvo, a njeno je tijelo pronađeno s brojnim modricama i povredama.

 

“Majka”

Alicia Keir imala je 20 godina u oktobru 2011. te se u kasnim fazama trudnoće koju je skrivala pridružila na krstarenju Karibima svojim prijateljima. Nakon što je osjetila jake grčeve, povukla se u kupaonicu svoje kabine, gdje je u tišini rodila djevojčicu. Nije pozvala nikog u pomoć, a nakon poroda bebu je zamotala u peškir te je ostavila ispod kreveta, gdje su je i kasnije našle spremačice. Doktor je zaključio kako je dijete rođeno živo, bez defekta i bolesti, a Keir je priznala ubojstvo izvlačeći se na neuračunljivost.

– Trebala sam potražiti pomoć – rekla je sudu u maju 2015., a osuđena je na liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

 Pili, svađali se, pa sve završilo ubistvom?

U julu 2005. Britanac George Smith (26) sa svojom se novopečenom suprugom uputio na bračno putovanje, krstarenje od Grčke do Turske. No, čini se kako je u jednom trenutku on pao u more. Prema izjavama svjedoka, čuli su kako se par glasno svađa između 4 i 5 ujutro, a nakon toga se njegova žena navodno vratila u njihovu kabinu. Par je cijelu noć pio, a mnogi su vjerovali kako je George ubijen. FBI je držao istragu otvorenom 10 godina, no nisu mogli dokazati kako je riječ o ubistvu.  Njegovo tijelo nikad nije pronađeno.