Kriza srednjih godina: OVO SU 3 JASNA ZNAKA DA JE UHVATILA MUŠKARCE

Starenje nije proces u kome većina uživa, ali je neminovan i svako se sa njim nosi na određeni način. Žene, ponekad, dožive fizičke neprijatnosti, dok muškarci odreaguju na drugi način.

Sigurno ste nekada čuli da je neko prokomentarisao kako je nekome samo “kvrcnulo” u glavi? Ovu rečenicu uglavnom izgovaramo kada neko naglo promijeni ponašanje i počne da postupa suprotno u odnosu na svoje godine.

I, ruku na srce, ovo se uglavnom odnosi na muškarce, pogotovo kada uđu u srednje godine. Tada najčešće prave sulude “poteze” koje objašnjavamo kao krizu srednjih godina.

Možda ne znate šta to znači i podrazumijeva, ali, postoje jasni “simptomi” koji ukazuju da se muškarac nalazi upravo u tom periodu

Skupi automobili

Iako nema ničeg pogrešnog u tome kad čovjek želi da kupi novi automobil, veliko je pitanje da li ga može priuštiti, a takođe i razlog zašto ga želi. Može biti da je proveo vrijeme upoređujući svoj život sa životom svojih vršnjaka i možda osjeća da nije postigao toliko i zato pati od osjećaja niže vrijednosti. Ako je to razlog što želi novu igračku, možda će mu biti potrebna pomoć.

Kupovina vikendice
Neki muškarci vole statusne simbole i pokazivanje pred svojim prijateljima, a to se može pogoršati tokom krize srednjih godina, jer se može osjećati kao da mora da se dokaže i pokaže svoju vrijednost onima oko sebe. Još nešto se dešava tokom muške krize srednjih godina. Neki muškarci u ovom trenutku svog života imaju tendenciju da zalutaju i imaju afere. Ovo je još jedan razlog zašto imate svako pravo da budete sumnjičavi ako je počeo opsesivno da traži novu kuću ili vikendicu, posebno ako o tome nije ni razgovarao sa vama.

Više pije
Ako vaš muškarac pije više nego nekada, ovo je definitivno zvono za uzbunu i trebalo bi da pogledate načine na koje mu možete pomoći da to smanji, prije nego što stvari zaista izmaknu kontroli. Pomozite mu tako što ćete predložiti da oboje popijete piće, ali naglasite da određenim danima ne bi trebalo da pijete. Uvijek je mnogo lakše kada imate nečiju podršku. Možda piće koristi da bi prikrio svoja prava osjećanja, često to može da bude izlaz koji mu omogućava da ne razmišlja o stvarima koje ga muče. Najvažnije je da razgovarate o tome. Ako odbije vašu pomoć, moraćete da zatražite pomoć stručnjaka.

Ulazak u srednje godine ne mora automatski da rezultira krizom srednjih godina, ali važno je da prepoznate znakove na vrijeme, ako ih ima.