Kristina Kovač: DEŽURNA VJEŠTICA S UROKLJIVIM OČIMA

Sunce u Škorpiji i Mjesec u konjukciji sa Plutonom su joj podarili tamne oči i prodoran ,,urokljivi’’ pogled po kome je postala prepoznatljiva, a Saturn na vrhu 5. polja, Pluton konjukcija Mjesec i stelijum u Škorpiji su dali mračniji i melanholičniji prizvuk njenoj muzici npr. u naslovu i melodiji njenog hita ,,Život je ljut’’.

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Za Kristinu Kovač su mnogi čuli tek kad se pojavila kao jedan od sudaca – mentora u muzičkom takmičenju X factor Adria. Međutim, Kristinin životni put i muzička karijera su imali zanimljiv tok, što njen još zanimljiviji natal pokazuje.

Kristina je kćerka kompozitora Kornelija i tekstopisca Spomenke Kovač. Još kao djevojčica, učila je da svira klavir, a komponovala je već kao tinejdžerka. U periodu od 1990. do 1995. sa sestrom Aleksandrom živjela je u Engleskoj, radila sa poznatim britanskim muzičarima i producentima, i pjevala prateće vokale mnogim svjetskim zvijezdama.

Tada sestre osnivaju grupu K2. Sestre su 1995.godine objavile prvi album pod nazivom K2 koji je prodat u 70.000 primeraka. Sljedeće, 1996. godine, izdale su i drugi album Malo soula. Duet je zatim boravio u Španiji gdje su objavile album za izdavačku kuću EMI.

U ulozi iz sjenke

Grupa je prestala sa radom 1998. godine. Kristina je napisala pjesme za mnoge druge izvođače u Srbiji, a 2007. godine izašao je njen prvi samostalni album pod nazivom “U nebranom grožđu”. Komponovala je pjesmu za Ninu Radojčić koja je predstavljala Srbiju na Pjesmi Evrovizije 2011.

Kristina je rođena u znaku Škorpije, sa podznakom u Ribama i Mjesecom u znaku Vage. Prvo što nam zapada za oko jeste sam stepen ascedenta. To je ni manje ni više nego 27* znaka Riba, egzaktan stepen egzaltacije Venere. Rijeka emocija koju ona pretače u svoje pjesme, komponujući ili pjevajući. Vladar njenog ascedenta je dobro postavljen Jupiter u Ribama u 12. polju, u egzaktnom trigonu sa Marsom u Škorpiji, vladarom umetnutog znaka Ovna u prvom polju. 12. i 8. polje, znakovi Škorpija i Ribe, sve ukazuje na Kristininu ulogu iz sjenke. Ona je ta koja svima čuva leđa, čije se ime ne eksponira, ali bez nje ne bi bilo ni muzičkih hitova.

Drugi vladar Kristininog ascedenta je Neptun.On odlazi u 9. polje i znak Strijelca, a koji je 10. znak od ascedenta, ukazuje na to da se Kristina profesionalno ostvaruje u inostranstvu i da je uz recepciju Neptuna sa Jupiterom u Ribama i prisustvo Rahua (sjevernog mjesečevog čvora), inostranstvo mjesto gdje  se ona najbolje osjeća.

Kroz IC, vrh 4. polja, i njegovog vladara dobijamo informacije o svim mjestima boravka tokom života. Njen IC je u znaku Blizanaca, a vladar Merkur je u Vagi u konjukciji sa Uranom. Uran nosi numeričku vrijednost 4, a Kristina je dosad promijenila 4 mjesta boravka. Iz Srbije odlazi u London (za kog se vezuje znak Blizanaca), a boravila je u Španiji (simbolika znaka Strijelca) i u Norveškoj (za koju se vezuje znak Škorpije, a Kristina ima stelijum 3 važne planete u ovom znaku).

Mjesec je prirodni signifikator mjesta življenja i u ovoj karti je on u konjukciji sa Plutonom koji ima numeričku vrijednost 5. Kristina je kratko vrijeme boravila u Grčkoj, jedna varijanta je da je to ta 5. lokacija, ali Kristinin Jupiter u Ribama voli putovanja i više naginje drugoj varijanti i još jednoj promjeni mjesta boravka.

Tamne oči i urokljivi pogled

Kristina se proslavila nastupajući zajedno sa svojom sestrom Aleksandrom kao duo K2. Njena sestra je predstavljena njenim 3. poljem i vladarom Merkurom, koji odlazi u znak Vage u Kristinino 7. polje, koje simboliše sve vrste partnerstava, a vladar tog polja je takođe Merkur. Postavka Merkura u 7. polju u dvanaestini Djevice i u konjukciji sa dispozitorom tačke Fortune dala je uzdizanje i slavu, ali taj Uran je i dispozitor arapske tačke prekida i razvoda (Asc+Desc-Mars), pa još kad dodamo Ketu (južni mjesečev čvor) u 3. polju, jasno nam je da i pored velike sestrinske ljubavi, Kristina i Aleksandra imaju različite afinitete i da je neminovno moralo doći do prekida rada grupe, što se i desilo 3 godine nakon  izdavanja njihovog prvog albuma (rastojanje između vrha 3. polja i Ketua je 3*).

Kristinina arapska tačka časti i uspjeha (Asc+Sunce-Jupiter) se nalazi na 18* Raka, tačno na njenom Saturnu, primarnom dispozitoru Fortune, stepen razlike od vrha 5. polja koje se vezuje za scenu, mjesta zabave, hobije, muziku… Saturn jeste u znaku svog izgona, ali gleda na Mjesec u Vagi s kojim ima i recepciju, što Kristini donosi mogućnost materijalizovanja (Saturn) svojih osjećaja (Mjesec) kroz muziku (5. polje), što joj donosi uspjeh (arapska tačka časti i uspjeha) i zaradu, jer Saturn gradi partilni trigon sa Venerom, vladarom njenog 2. polja (finansije) i dispozitorom Mjeseca.

Međutim, Venera je u znaku svog izgona i spaljena i u 8. polju, polju tuđih finansija, pa kad dodamo vladara MC-a (vrh horoskopa, karijera, pozicija) u Ribama u 12. polju, vidimo da se Kristina vodi idejom ,,LAR PUR LAR’’ – ,,umjetnost radi umjetnosti’’, da joj materijalna strana nije toliko bitna i da ona poklanja muziku ljudima. Muzika je jednostavno način da se izrazi (Trigon Jupitera i Marsa kroz 8. i 12. polje).

Sunce u Škorpiji i Mjesec u konjukciji sa Plutonom su joj podarili tamne oči i prodoran ,,urokljivi’’ pogled po kome je postala prepoznatljiva, a Saturn na vrhu 5. polja, Pluton konjukcija Mjesec i stelijum u Škorpiji su dali mračniji i melanholičniji prizvuk njenoj muzici npr. u naslovu i melodiji njenog hita ,,Život je ljut’’.

Venera u trigonu sa Saturnom savršeno opisuje njen drugi veliki hit, a to je pjesma ,,Koljena’’. Koljena su inače u simbolici Saturna, a refren pjesme kaže:  ,,Koljena (Saturn) mi klecaju (Saturn i Venera u izgonu, oslabljeni = slaba koljena), kad znam da ćeš da me poljubiš (Venera) kao da me ljubiš prvi put (Venera konjukcija Sunce, Sunce je uvijek simbolika broja 1, početka nečeg prvog…)’’

Kome klecaju koljena

U show programu X factor Kristina je postala poznata kao ,,dežurna vještica’’, a na to lijepo ukazuje Pluton konjukcija Mjesec u 7. polju koje predstavlja stav javnosti prema njoj, a vatru rasplamsava i njen škorpionski stelijum. No ta konjukcija joj je donijela i popularnost koju svakako zaslužuje, jer njen Mars u fiksnom znaku Škorpije pokazuje Kristininu veliku upornost i spremnost da brani svoja uvjerenja do krajnjih granica. Mjesec u 7.polju ima svoje mundano vladarstvo, on simbolizuje mnoštvo, a Pluton do njega samo to mnoštvo uvećava, pa očigledno Kristina nije slučajno dobila mentorstvo nad grupama.

Pomenuti trigon Venere i Saturna je pogodovao Kristini na emotivnom planu te dao dugotrajnost njenim vezama, ali 4 planete u 7. polju među kojima je i Uran, sekundarni vladar njene tačke razvoda i prirodni signifikator prekida, koji gleda na Marsa, tradicionalnog vladara razvoda, neupitno ukazuju na razvod. Vladar 7. polja Merkur gleda na Urana i govori o 4 važne emotivne veze koje će Kristina ostvariti za života, a od kojih će 2 veze završiti brakom.

To nam pokazuje njena arapska tačka braka koja se nalazi na 6* Vodolije, dispozitor Uran gleda na Marsa u Škorpiji, Mars ima numeričku vrijednost 2,5 i vjerovatno bismo rekli 3 braka jer je Mars u svom znaku, ali spaljenost Marsa vraća tu vrijednost na 2.

Kristina zasad ima jednu kćerku, ali ako razmotrimo Dorotejevu teoriju o broju djece i pogledamo tripicitetnog vladara Jupitera (opšti signifikator plodnosti) dolazimo opet do relativno dobro postavljenog Marsa, koji ima svoj domicil i triplicitet, ali je spaljen. Od ose asc/desc ga dele 3 znaka, ali u loša postavka planeta u Vagi govori o mogućem ginekološkom problemu i gubitku trudnoće ( Na ginekološke probleme ukazuje i slab Saturn u Raku, vladar 6. polja Sunce u Škorpiji uz Marsa i Veneru), te 2 živo rođena djeteta za života, od kojih će drugo biti muško (Mars konjukcija Sunce).

Kristini uskoro Jupiter aktivira veliki vodeni trigon i pokreće poslovnu situaciju, a njegov tranzit kroz njeno 5.polje donosi i mogućnost trudnoće.

Čim Saturn napusti znak Škorpiona krajem godine i njegova kočnica popusti, Kristinu očekuje puno ljepši period, osjećaj relaksacije i sigurnosti (tranzitni Saturn će napraviti trigon ka njenom ascedentu). Isti taj Saturn će kroz nekoliko godina preći preko njenog MC-a, pa će Kristina da opet uplovi u bračne vode sa svojim izabranikom, jer u ovoj priči njemu klecaju koljena pri svakom njenom pogledu.

(aura.ba)