Krevet je najvažniji feng šui komad namještaja – evo kako izabrati idealan!

Najvažniji feng šui komad namještaja svakako je vaš krevet i vaš madrac, odnosno dušek.

Spavanje je ključ za dobro zdravlje, bogatstvo i uspjeh. U feng šuiju energija je primarni koncept, a najbolji način da osigurate dobru energiju je tokom spavanja, a zatim kao posljedicu toga da spavate na sigurnom mjestu bez geopatskog stresa i sa niskim elektrosmogom(nevidljivo elektromagnetsko zračenje koje nastaje kao posljedica korišćenja bežične tehnologije i električne struje).

Metalni opružni dušeci mogu pojačati elektrosmog i geopatski stres pa je idealan madrac za vas o lateksa ili pjene.

Svaki element vašeg kreveta ili podržava ili slabi vašu energiju – od dizajna i materijala vašeg kreveta pa do kvaliteta vašeg dušeka.

Na tržištu postoji mnoštvo dušeka, mudro birajte i investirajte u onaj koji će promovisati najbolji san i opuštanje. Što bolje spavate noću, to je bolje vaše zdravlje tokom dana.

Budite svjesni kvaliteta feng šui energije i ne kupujte nikako korištene dušeke – nikad ne znate kakvu su energiju akumulirali od prethodnih vlasnika.

Da biste omogućili uravnotežen feng šui protok energije ispod kreveta, morate imati svoj krevet na razumnoj visini iznad nivoa poda. To je zbog toga da bi se omogućilo univerzalnoj energiji – Či – da slobodno cirkuliše oko i ispod vašeg kreveta, čisteći i njegujući vašu energiju dok spavate.

Zašto se kreveti sa ugrađenim skladištem ispod smatraju lošim feng šuijem? Jednostavno rečeno, energija treba da cirkuliše oko tijela kada spavate, što nije moguće ako je prostor ispod kreveta blokiran i / ili pun.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!