Kremasti i ukusni čizkejk sa bananom

Ovoj ukusnoj poslastici obradovaće se svi koji vole kombinaciju pudinga i banana.

Jednostavno se sprema i vrlo brzo je gotov.

Sastojci:

1 i 2/3 šoljice zdrobljenog integralnog keksa
1/4 šoljice šećera
1/2 šoljice rastopljenog maslaca
2/3 šoljice šećera
1/3 šoljice brašna
1 prstohvat soli
2 šoljice mlijeka
3 razmućena žumanca
1 i 1/2 kašičica ekstrakta vanile
500 grama krem sira sobne temperature
4 narezane banane
Za posluživanje:

šlag i dodatno narezane banane
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stepeni. U veliku posudu dodajte keks i 1/4 šoljice šećera i dobro promješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte, pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite.

Da bi napravili puding od vanile, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šoljice šećera s brašnom i solju, pa polako dolivajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanca tako da smjesa bude glatka, pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Zatim uklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast, pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte.

Ranije ispečenu podlogu prekrijte dijelom nasječenih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Za samu pripremu će vam trebati 20-ak minuta. Potom kolač treba staviti na hlađenje kako bi bio savršen za jelo. Možete ga ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili čak preko noći. Poslužite uz narezane banane i šlag.