Kremasta supa od špinata koja će organizam napuniti željezom

Anemija zbog manjka željeza vrlo je česta, osobito u žena reproduktivne dobi. Kako biste organizam opskrbili željezom, predlažemo vam recept za brzinsku supa od špinata i muškatnog oraščića.


Supa ne mora biti obična supa – bit će zanimljivija dodate li joj prije posluživanja svježe začinsko bilje ili lanene sjemenke, orahovo, bučino ili maslinovo ulje. Kako bi bila kremastija i probavljivija, supu izradite u blenderu.

Supe su dobre i zato što ćete na malo drukčiji način uvrstiti u prehranu važno povrće. Možete ih kuhati večer prije i nositi na posao ili podgrijavati po povratku kući.

Želite li skuhati supu koja je ekspresno gotova i puna željeza, isprobajte recept iz knjige “Alkalna prehrana” autora dr. Stephana Domeniga koju izdaje Školska knjiga. Supi od špinata i muškatnog oraščića možete dodati novu dimenziju dodate li začinsko bilje poput peršina, korijandera ili kopra. Mogli biste si dopustiti i komadić maslaca ili malo vrhnja, a da ne poremetite alkalnost supe.

Sastojci za supu od špinata i muškatnog oraščića:

– 950 ml vode ili organskog povrtnog temeljca
– 450 g svježeg organski uzgojenog špinata, opranog
– kuhinjska ili morska sol
– muškatni oraščić

Priprema:
U većem loncu zakuhajte vodu ili povrtni temeljac. Dodajte špinat. Kuhajte najviše minutu. Miksajte supu u blenderu dok ne postane glatka. Posolite kuhinjskom ili morskom solju i naribajte malo muškatnog oraščića.

error: Content is protected !!