Kremasta poslastica iz rerne: neobičan recept za krempite koje se tope u ustima

Poslasticu koju mnogi obožavaju možete pripremiti na nešto drugačiji način. Probajte kremaste krempite iz rerne!

Potrebno je: 2 pudinga od vanilije, 1/2 l ili 600 ml mlijeka, 400 g nemasnog sira ili maskarponea, 5 kašika šećera, 5 jaja, šoljica šećera, šoljica ulja, šoljica mlijeka, vanilin šećer, 500 g brašna, prašak za pecivo, malo putera

Priprema

Skuhajte puding po uputstvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmješajte pa dodajte pet kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate tijesto, prenosi yumama.com.

Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mlijeko dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Možete dodati jedan vanilin šećer po ukusu. Kada je smjesa gotova polako dodajte brašno (koje ste pomješali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smjesu izručite u puterom podmazan pleh i poravnajte.

Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama (i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh. Pecite u rerni oko 35 minuta, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i sijecite.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!