KRATKE NOVOSTI IZ SVIJETA: Duhovi u školi i novi Nostradamusovi rukopisi

  Novi Nostradamusov rukopis

Istraživači italijanske organizacije za zaštitu kulturne baštine pronašli su u aukcijskoj kući rukopis od 500 stranica, star 500 godina, koji je napisao Nostradamus. Rukopis je ukraden iz biblioteke u Rimu oko 2007. godine  – ovaj rukopis je prethodio njegovim proročanstvima, i sadrži neke  rane verzije njegovih proročanstava.

  Duh u školi

Studenti na Univerzitetu Champagant de Mendoza u Argentini navodno su uplašeni odlaska na nastavu nakon što su vidjeli snimke sigurnosne kamere na kojima se stolica pomiče sama, a zaštitar koji se tu našao je pobjegao kada je vidio sabalsni prizor. Studenti se boje da je ovo dokaz da školu proganja duh.

  Rijetki crteži

Arheolozi u Turskoj otkrili su podzemni kompleks iz željeznog doba sa rijetkim crtežima na stijenama na zidovima koji prikazju povorku božanstava prikazanih u asirskom stilu, što ih je navelo da vjeruju da ga je možda koristio kult plodnosti tokom prvog milenijuma prije nove ere – jedan crtež je najraniji poznati prikaz Atargatis, boginje plodnosti i zaštite.

  Crveno nebo

Stanovnici Zhoushana, grada u istočnoj kineksoj provinciji Zhejiang, bili su užasnuti kada je njhovoo noćno nebo odjednom postalo jarko crveno, ali ih je meteorološki biro Zhoushan uvjerio da nije riječ o solarnoj aktivnosti poput sličnog, ali dužeg fenomena 1770. godine, već samo o prelamanju i rasipanju svjetlosti niskih oblaka iznad ribarskih brodova.