Kratke novosti iz svijeta: Divovski fosili, paparaci lopovi, i mitska stvorenja

 

  Divovski fosili

Na ostrvu Vajt, paleontolozi su otkrili fosile Spinosaurusa, dinosaurusa dužine preko 10 metara, što ga čini najvećim Spinosaurusom, dvonožnim mesožderskim terapodom ikada pronađenim u južnoj Engleskoj ili jugozapadnoj Evropi.

 Paparaci kradu DNK

Poznate ličnosti bi trebale biti na oprezu – profesori prava sa Univerziteta Georgia State i Univerziteta Merilend upozoravaju da bi “genetski paparaci” uskoro mogli početi krasti DNK javnih ličnosti, holivudskih zvijezda i političara putem pramenova kose, noktiju, mrvica kože i pljuvačke i koristiti ga za krađu njihovih identiteta, ucjenu ili čak stvaranje klonova.

 Minotaur na dnu jezera

Tajanstvena statua mitskog minotaura, stvorenja sa ljudskim tijelom i glavom bika, visoka jedan i po metar, pronađena je na dnu jezera Mari Menuco u Argentini.

 Noćne more kao upozorenje za Parkinsonovu bolest

Česte noćne more u prošlosti su pogrešno tumačene kao znak opsjednutosti demonima, ali nova studija je pokazala da, ako ih doživljavaju stariji muškarci, to može biti rani znak Parkinsonove bolesti. Istraživači su otkrili da oni koji imaju česte noćne more imaju i duplo veće šanse za razvoj Parkinsonove bolesti.