Kratka astroanaliza za 02. oktobar 2017.: Savjetuje se veliki oprez!

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Danas (02. oktobar 2017) tranzitno Sunce dolazi do fiksne zvijezde Vindemiatrix, svijetlo žute zvezde iz sazvježđa Djevice, koja se trenutno nalazi na 9* Vage. U Kini ovu zvijezdu nazivaju Tsze Tsang – drugi general, u dolini reke Eufrst poznata je kao Božanski kralj pustinje.

Prvobitni naziv ove zvijezde bio je Vindemiator, sakupljač grožđa. U grčkoj mitologiji, ova zvijezda predstavlja Ampelosa, sina nimfe i satira, koji je sakupljavši grožđe, pao niz liticu, slomio vrat i preminuo. Dionis, grčki bog vina, koji je gajio simpatije ka Ampelosu, odlučio je da ga uzdigne na Nebesa i postavi ga za svog peharnika.

Mitološka pozadina naziva zvijezde nam otkriva i njenu astrološku simboliku. Vindemiatrix je poznata kao i ,,zvijezda udovica”, te ako je naglašena u natalnoj karti, donosi bol i tugovanje za izgubljenom voljenom osobom.

Udružena sa Suncem, ova zvijezda donosi melanholiju, inertnost, nepopularnost i javno sramoćenje, probleme i propast u poslu, teškoće sa finansijama, posebno ako su krediti u pitanju.

Budite danas na oprezu, bankari vas mogu telefonski maltretirati, možete zapasti u gužvu u saobraćaju ili napraviti nenamjernu grešku u poslu, koja vam dugoročno gledano može stvoriti probleme.

Uprkos tome, tranzitni Mjesec se kreće kroz treću dekadu Vodolije, širi ,,pozitivnu energiju”, tako da sami sebi ipak nećete davati toliko razloga za brigu.

Komentari

komentara