Kraljica ih ne podnosi: Ovo je zabranjena hrana kraljevske trpeze

Tjestenina, riža i krompir se tako nikada neće naći na tanjiru ove poznate dame


Zbog svih priča koje kruže o njima, lako je zaboraviti da su oni “normalni” ljudi vjerni tradiciji. Iako se na njihovom stolu nalaze namirnice koje su poznate i nama, evo što nikada ne konzumiraju:

Plodove mora
Ako ste jeli plodove mora, onda ste imali priliku uživati u hrani koju kraljevska porodica ne smije da jede. Jastog, rakovi i škampi su jednostavno preveliki rizik za ovu porodicu. Razlog je, naravno, moguće trovanje hranom. Krvavi biftek je za njih takođe nepoznanica.

Vodu iz slavine
Pre odlaska u stranu zemlju, uvijek se savjetuje piti flaširanu vodu – paraziti i bakterije iz vode mogu uzrokovati zdravstvene probleme. Ista pravila važe i za članove ove porodice – bez obzira na to gdje se nalazili.
Bijeli luk
Da, dobro ste pročitali, bijeli luk je namirnica koju kraljevska porodica ne jede. Ne samo to, ona je potpuno zabranjena! Voda i školjke su zabranjene zbog mogućnosti zaraze, a bijeli luk je zabranjen jer je kraljica tako odlučila. Iako se ne zna pravi razlog, prema riječima Džona Hajdžinsa, bivšeg kuhara porodice, vjerovatno je posrijedi strah od lošeg zadaha, piše stil.kurir.rs.

Skrob
Ovu informaciju je otkrio bivši kuhar Deren Mekgrejdi. Ne zna koji je pravi razlog, ali kraljica je strogo zabranila upotrebu skroba kada se jelo priprema za nju. Thestenina, riža i krompir se tako nikada neće naći na tanjiru ove poznate dame.