Kozmetičarka Dženifer Lopez otkriva: Ovo su četiri najčešće greške koje pravi svaka žena

Kozmetičarka koja radi sa slavnim damama kao što su Dženifer Lopez, Ališa Kiz i Megan Markl kaže da žene prave četiri kardinalne greške kada je riječ o njezi kože. Ona dodaje da su male promjene dovoljne da koža postane čistija i vrati sjaj.


Nepravilno čistite lice

Ako mlijeko za skidanje šminke ne očistite pravilno, ono će ući duboko u kožu. Tako su pore zapušene, a takođe se narušava pH nivo. Osnovno je da skinete šminku i uklonite tragova sredstva za skidanje šminke. Uveče uvijek očistim sve tragove prljavštine, a onda i drugi put očistim lice.

Ovo je još jedan od važnih elemenata njege. Tonik uspostavlja ravnotežu i skida sve ostatke sredstva za skidanje šminke i nečistoće.

Preskačete losion
Ovo je još jedan od važnih elemenata njege. Tonik uspostavlja ravnotežu i skida sve ostatke sredstva za skidanje šminke i nečistoće.

Previše se šminkate

Danas djevojke u 20-im nose mnogo više šminke, slojeva tečnog pudera i proizvoda za sjenčenje, iluminatora, a to može prilično da ošteti kožu jer je na njoj gomila proizvoda. Najvažnije je da skinete svu šminku sa lica i uradite blagi piling. Previše šminke zapuši pore i uzrokuje pojavu bubuljica i mitisera.
Žurite i preskačete važne korake

Imperativ je da svoj režim njege kože podijelite u nekoliko koraka.
Čim stignete kući prva stvar koju morate uraditi je da skinete prljavštinu i ostatke zagađenja, samo tako ćete omogućiti koži da primi jaka sredstva za njegu, kao što su antiejdž kreme i serumi. Te prve korake uradite jako rano u toku večeri i pauzirajte tri do četiri sata. Ako krema ili serum “radi” dok kuhate ili gledate TV, i dalje ste aktivni i cirkulacija je i dalje jako aktivna. Tako će krema koju ste namazali biti efikasnija. A onda, prije dolaska u krevet umasirajte neko ulje za lice. Ono će “zarobiti” kremu ili serum duboko u koži i podstaći da bolje radi.