Koža voli pšenične klice!

 Osjećate li zavist kada ugledate sva ta njegovana lica i tijela koja se danonoćno smiješe sa šarenih naslovnica i tv ekrana. Umjesto ljubomore barem jednom u mjesec dana posvetite svojoj koži pažnju koju zaslužuje. Nudimo vam recepte pomoću kojih ćete nahraniti kožu, osvježiti je ali i riješiti se one koja izgleda poput narandžine kore.

Kupka za osvježenje i relaksaciju

U kadu sa vodom od 37 stepeni naliti majorana (dvije šake majorana potopiti i držati 20 minuta u jednom litru vrele vode, a zatim procijediti). Leći u kadu i odmarati se najmanje 10 minuta.

 

Protiv kože izgleda narandže

U jednu šolju vrele vode potopiti i držati 3 minuta: 2 prstohvata crnog sljeza, 2 prstohvata slatke nane, 2 prstohvata lavande, 2 prstohvata narandžinih pupoljaka. Procijediti. Piti po jednu šolju četiri puta u toku sedmice.

Blaga hranjiva krema od pšeničnih klica

Potrebno vam je: 30 gr lanolinanhidrida, 10 gr kakao-putera, 40 gr ulja od pšeničnih klica, 20 gr ulja bogorodične trave, 10 gr ekstrakta od cvijeta kamelije.

Rastopite prva tri sastojka u vodenoj kupki i dobro umutite. U toku mućenja dodajte sva ulja kap po kap i kratko ohladite. Dodajte na kraju ekstrakt kamelije.