Kostobolja: SPASONOSNE TERAPIJE ZA SMRZNUTO RAME, IŠIJALGIJU, PODMLAĐIVANJE HRSKAVICE

Kako je Slobodan R. (53), iz Istočnog Sarajeva uspio izliječiti „smrznuto rame“, zbog kojeg mjesecima nije mogao pomjeriti ruku?

Denis Jurišić

O sarajevskom travaru Denisu Jurišiću, koji se „specijalizirao“ uglavnom za kostobolju, reumatična i išijalgična oboljenja, sve se glasnije priča širom BiH, kao i regije, o čudotvorcu koji nepokretne diže iz postelje, vraća na radna mjesta, sportske terene…

“Priroda i ljekovito bilje u organizmu prave veliki uspjeh. Iz mog programa sa uspjehom liječim reumu, išijas, kostobolju, cirkulaciju… tvrdi Jurišić, tvorac sjajnih biljnih preparata „OMOSINTEX“ koji obnavlja hrskavicu, DI COX krema za diskus herniju, REOX ulje za bolne zglobove, REATREX, te čajevi i melemi koji uklanjaju reumatske i išijatične tegobe. U ovom tekstu pročitajte dva veoma zanimljiva svjedočenja ljudi koji su pobijedili ni malo prijatne tegobe s ramenom i išijasom.

Istinita priča Slobodana R. (53), iz Istočnog Sarajeva: ZBOG „SMRZNUTOG RAMENA“ MJESECIMA NISAM MOGAO POMJERITI RUKU!

Nikada Slobodan R., 53 – godišnjak iz Istočnog Sarajeva, kaže, neće zaboraviti jednu septembarsku subotu iz prošle godine, kada je sa suprugom bio na pijaci. „Legla“ plata, pa odlučili da napune frižidere, uveliko su spremali i zimnicu. Kaže, on uprtio vreću paprika sa nekih desetak kilograma. Nekada je to za njega bilo lagano kao perka. Te subote, kao da je tonu paprike nosio pod rukom.

– Odjednom je prostrujao bol od ramena prema laktu desne ruke, a onda se počeo širiti i prema leđima. Vreća je ispala, a ja ukočen, zgrčen od bola… – kazuje naš sagovornik, pokušavajući da nam dočara i šokantne scene na sred ulice.

Potrajalo je to nekoliko minuta, a onda se snaga počela vraćati u ruku i rame, bol je nestajao.

– Nakon tog prvog „udara“ pomislio sam da sam nezgodno držao paprike, napravio neki pogrešan pokret, možda neki živac prignječio, ili tetivu povrijedio. Ali, kada se slijedeće jutro, za vrijeme tuširanja javila, opet ponovila ukočenost i bol, koji je trajao dosta duže, to je bio znak za uzbunu. – nastavlja Slobodan.

„Udara“ u mozak

Kaže, da je jedno vrijeme pokušavao ove tegobe rješavati masiranjem domaćom rakijom, te laganim vježbama. Ali, bez uspjeha. Bol je bio sve intenzivniji, pogotovo noću. Spašavao se analgeticima.

“Na kraju sam završio kod doktora, oni dijagnosticirali „smrznuto rame“, davali mi neke kreme, kostikosteroide, upućivali me na fizikalne vježbe… Uz to ja sam privatno odlazio kod kiropraktičara, bioenegičara, fizioterapeuta…. U tih 7 – 8 mjeseci bilo je perioda kada bi se bol povukao, ali bi onda ponovo sve eksplodiralo, i to u još jačem intenzitetu.

Prije kontakta sa Denisom Jurišićem kaže da skoro mjesec dana nije mogao podići ruku, a bolove je smirivao analgeticima.

– Ne dao Bog nikome ovakve bolove. Kad žigne, udara u mozak. U trenutku kao da izgubim svijest. Bilo je situacija, kada hoću da podignem ruku, pojavi se oštar bol, od kojeg se „ukopam“ na mjestu…

Dvije terapije

Vjerovatno zbog toga je, prilikom prvog susreta sa travarom, Slobodan molećivo kazao „Pomagaj brate“, pokazujući mu nepomičnu ruku i preplašeno lice, jer je u svakom trenutku očekivao bol, koji mu je razarao tijelo.

Odmah je uključio kompletnu biljnu terapiju: preparat „Reatrex“ za čišćernje organizma, Di COX kremu, te kapi za reumatska oboljenja.

– Bio sam diciplinovan, čak DI COX kremu sam češće nanosio na rame. Četvrti ili peti dan sam mirno spavao, nije bilo bolnih probadanja, ali mi je trebalo sigurno mjesec dana da se oslobodim strahova od ponovnog aktiviranja bola. Uglavnom, nakon prve jednomjesečne terapije, zaista sam se osjećao puno bolje.

Ponovio sam još jednom kompletnu terapiju. Skoro tri mjeseca nema nikakvih simptoma, niti tragova „smrznutog ramena“. Čini bi se da ću opet nositi paprike ili krompir uza zminicu u kuću, neće me moja žena ismijavati, da sam ofalio – šeretski će na kraju Slobodan.

Kontakt telefoni Denisa Jurišića u BiH su: 061 373 581 ili 066 390 279, a za pozive iz inostranstva: 00387 61 373 581

Komentari

komentara

error: Content is protected !!