KORU OD NARANDŽE SAČUVAJTE OBAVEZNO: EVO ZA ŠTA JE SVE DOBRA

Kad jedemo narandžu, uživamo u sočnom plodu, a koru bacamo. Međutim, kako otkriva Bright Side, koru možemo iskoristiti, pa bi trebalo dobro razmisliti prije nego što ih bacimo u smeće.

Izbjeljivanje zuba

Kad razmišljamo o tome šta znači imati sjajan osmijeh, prva misao obično su bijeli zubi. Narandžina kora sadrži prirodno jedinjenje limunsku kiselinu koje se često dodaje pasti za zube, a može vam pomoći da zube učinite biserno bijelim. Jednostavno svoje zube jednom sedmično istrljajte narandžinom korom i isperite.

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje

Pravljenje sredstva za čišćenje od narandžine kore jednostavan je način da smanjite otpad i uštedite novac. Možete ga upotrijebiti za čišćenje prozora, ploča za kuhanje… Jednostavno u flašu sipajte malo alkoholnog sirćeta i dodajte koru. Smjesu držite u frižideru nekoliko sedmica i s vremena na vrijeme protresite.

Odbijanje insekata

Osušite malo narandžine kore. Napunite posudu s raspršivačem vodom i dodajte joj osušene kore narandže. Poprskajte ga kad god je potrebno da odbijete dosadne insekte.

Riješite se neprijatnih mirisa

Jasno je da niko ne uživa u mirisu nogu, iako je to normalno i vrlo često. Još jedna izvrsna upotreba narandžinih kora jeste stavljanje kore u svaku cipelu preko noći i uživanje u svježem mirisu citrusa ujutro dok oblačite cipele.

error: Content is protected !!