Korona virus i kako je sve počelo: Pandemija dezinformacija, nadriljekarstva i teorija zavjere

Koronavirus je izazvao pandemiju teorija zavjere. Dok su se nekadašnje teorije širile iz anonimnih izvora, danas često dolaze iz političkih radionica, trenutačno najviše iz američkih, ruskih, kineskih i iranskih. Otuda stižu tvrdnje da su podaci Svjetske zdravstvene organizacije o broju smrti od korone lažni, da je Covid-19 laboratorijski pokus kineskih komunista, a korona oružje u ‘hibridnom ratu’ protiv Kine i Irana. U nastavku pročitajte kakvo viđenje o epidemiji koja hara – imaju najeminentniji balkanski vidovnjaci, tarot tumači…

Globalna pandemija korona virusa predstavlja najveći rizik za svijet još od Drugog svjetskog rata, a šok velikih razmjera plodno je tlo raznih teorija zavjere koje kruže medijskim prostorom zadnjih mjeseci, a za koje u pravilu nema dovoljno vjerodostojnih dokaza.

Postoji niz hipoteza, ali i teorija zavjere o tome gdje je i kako započeo virus koji je već sada paralizirao svjetsko gospodarstvo, ali i društvo.

Poznato je kako su se prvi slučajevi oboljelih osoba pojavili u kineskom gradu Wuhanu. Kina određeno vrijeme nije priznala da ima posla s novim virusom, ali ubrzo su svijet preplavile snimke iz kineskog grada koje su sve šokirale. Unatoč šoku koje su snimke izazvale, rijetko je tko u Evropi očekivao da će taj virus za nekoliko mjeseci svima doslovno zaustaviti život.

Prvobitno su se pojavile informacije kako je prvi pacijent živio u blizini pijace morskih plodova Huanan u Wuhanu, ali nije imao većeg dodira s istom tržnicom, dok  je većina ostalih zaraženih radila ili je često boravila na istoj pijaci. Ta informacija bila je dovoljna da se početak epidemije veže uz ustaljenu kinesku praksu hranjenja egzotičnim životinjima na pijacama punima divljih životinja, zmija, šišmiša itd.

 Egzotične životinje na meniju

Najpoznatiji svjetski virolozi su manje više saglasni kako je najnoviji korona virus došao od određene vrste šišmiša, a spominju se i ljuskavci.Ekspertna skupina Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) na čelu s američkim epidemiologom Bruceom Aylwardom posjetila je prošli mjesec kineske gradove te objavila detaljan izvještaj o epidemiji Covida-19 u Kini. Prema tom izvještaju, sekvenca RNK novog virusa (SARS-CoV-2) se 96 posto poklapa s onom poznatog korona virusa voćnih šišmiša i 86-92 posto s korona virusom izoliranim iz ljuskavca. Nije poznato doduše na koji način je korona virus prešao sa šišmiša na ljude.

Kineske tzv. mokre pijace gdje se divlje životinje ubijaju neposredno prije prodaje i konzumacije već se ranije spominjalo kao mogućeg uzročnika SARS-a i ptičje gripe, a Kina je na početku ove godine zatvorila pijacu u Wuhanu.  Službene kineske vlasti su uvele restrikcije na trgovanje divljim životinjama, ali takve politike su ranije obećavali učiniti pa se trgovina najnormalnije nastavila.

Uz sve prihvaćeniju teoriju o tome da je vrsta šišmiša uzrokovala infekciju na ljude, postoji i niz teorija koje se nadopunjavaju ili je potpuno negiraju.Prva popularna teorija je ona koju naučnici odbacuju, a to je da je virus “uzgojen” od strane kineskih vlasti u biotehnološkom laboratoriju Instituta za virusologiju u Wuhanu. Kina bi po toj teoriji imala interes za kreiranjem virusa u svrhe “biološkog ratovanja”. Cilj takvog tipa hibridnog rata bio bi proširiti opasni virus u susjedne države, zaustaviti proteste u Hong Kongu, ali i baciti zapadne ekonomije i društva “na noge” kako bi Kina lakše ostvarila dominaciju u svijetu.

Druga teorija vezana za Institut za virusologiju je da je virus možda “pobjegao” iz laboratorija. Spominjalo se da su naučnici možda eksperimentirali sa životinjskim virusima pa je možda nepažnjom došlo do velike pogreške i puštanja korona virusa u društvo. Pobornici ove teorije kažu da je dokaz tome i što se zgrada instituta navodno nalazi blizu pijace u Wuhanu, gdje je epidemija i krenula. Neki su naučnici s druge strane tvrdili kako se radi o istraživačkom laboratoriju najviše biosigurnosne razine te da je nemoguća takva greška. Nije isključena opcija niti da je potencijalni disident pustio virus ranije ili da je netko od istraživača prodao laboratorijske životinje zaražene virusom na pijaci.

Bijeli luk – glavni lijek u BiH

Kakva je situacija s koprona virusom u našoj zemlji? Pojava novog virusa COVID-19 krajem prošle godine uznemirila je stanovništvo Bosne i Hercegovine, ali je sve još uvijek bilo dovoljno daleko da bi zavladali strah i panika. Informacije iz januara govorile su o opasnom virusu koji se širi u dalekoj Kini, broju oboljelih i mrtvih, a uznemirujući snimci iz Wuhana, grada u kojem se virus pojavio i širio nevjerovatnom brzinom, govorili su da je na pomolu nova katastrofa.

Kada se virus počeo širiti po Evropi i kada je Italija postala novo žarište, u BiH je zavladala panika – Italija je blizu, virus više nije na sigurnoj udaljenosti. Krajem februara, testirano je troje turista iz Kine koji su bili negativni na novi virus, ali su iz Kliničkog centra objavili da je neminovno da će zahvatiti i BiH. Kao i drugdje u Evropi, police u trgovačkim centrima i apotekama su značajno ispražnjene jer su građani počeli praviti zalihe hrane, zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju, brašna, ulja i ostalih namirnica. Bilo je i podsmijeha, ali i odobravanja.

Ubrzo se počela širiti vijest da od novog virusa, uglavnom, stradaju starije osobe, a na Facebooku su se pojavile objave u kojima se navodi kako nema razloga za brigu jer su u Italiji umrle većinom starije osobe, kao da su oni nebitni. Dio građana kao da je sve shvatio olako, ali su društvene mreže ubrzo preplavile informacije da od novog virusa može umrijeti osoba bilo koje životne dobi, ali i da su ugroženi oni koji već imaju zdravstvenih problema.

Dječiji pulmolog iz Srbije, Branimir Nestorović, obratio se 26.2.2020. tamošnjoj javnosti rekavši da nema nikakvog razloga za strah i zabrinutost. „Apelujem na ljude da prestanu da veruju neproverenim informacijama. Epidemija u Kini je pri kraju, ona je počela 7. decembra, stvarno nema razloga ni za kakvu zabrinutost. Evo da kažem za žene… Estrogeni definitivno štite žene, one imaju blage oblike i ne umiru od ovog virusa. Dakle, žene, slobodno u šoping u Italiju, jer čujem da će tamo sada biti veliki popusti, zato što niko živ sad neće da ide tamo.“

Također, krajem februara oglasio se i imunolog iz Hrvatske Srećko Sladoljev rekavši da je korona „bezopasni virus koji je homoglupensa posjetio već 200 puta“.

Internetom kruže lažne vijesti o ljekovitim svojstvima bijelog luka u borbi protiv korone, kako koloidno srebro ubija neke vrste korona virusa, a dijele se i recepti o pravljenju sredstva za dezinfekciju ruku, s obzirom da je u apotekama zavladala nestašica.

Jedno je sigurno, epidemiju korona virusa koji hara svijetom, tabloidi i srodni paramediji iskoristili su za ono što najbolje umiju – širenje teorija zavjere.

Šta je zapravo virus, odakle je potekao, kako će se i kad okončati nemir koji je u nas unijela ova, oku nevidljiva neman – pokušali smo odgovor dobiti i od nekih balkanskih vidovnjaka, astrologa…Evo šta oni kažu.

Zoran Šumadinac, ezoterista: Korisno sredstvo za odvlačenje pažnje

COVID – 19 ili korona virus već nekoliko mjeseci hara svijetom.Kao prvo, Koronavirus nije nastao na kineskoj pijaci u gradu Wuhan, Hubei, već je nastao i kao slučajno izašao iz laboratorije u pomenutom gradu. Naime virus je nastao u Centru za kontrolu bolesti u Wuhanu, inače jednom od vodećih centara u Evropi.

Evo i priznanja kineskih zvaničnika, doduše tiho su sve priznali – “Dvoje naučnika su istraživali porijeklo virusa korona, tj. njegove vrste COVID-19, i objavili su svoj rad u kojem tvrde da je do zaraze došlo u laboratoriji gdje su naučnici držali životinje zarad testiranja, a među njima je bilo i 605 slijepih miševa. Jednog naučnika su napali slijepi miševi “i na njegovoj koži se našla krv slijepog miša”.

Taj naučnik je 28 dana bio u samoizolaciji i na žalost, izgubio je borbu sa životom. Ukratko to je priča nekih kineskih zvaničnika, i ja želim da mislim da se upravo baš tako i dogodilo. Evo idemo dalje kako bi razradili ovu goreću temu. Da vidimo šta se krije iza ove kao slučajne nametnute zaraze.

“Dok su u Italiji naslovi, emisije i društveni mediji preplavljeni sada već globalnom temom „koronavirus“, upravo sada 20.000 američkih vojnika iskrcava se na čak 7 europskih aerodroma i dodaće još 10.000 drugih američkih trupa koje su već prisutni u Europi i 7.000 drugih trupa iz različitih europskih zemalja.Međutim pošto niko o tome ne govori – prolazi neprimijećeno, postavlja se pitanje u koje svrhe je ukupno 37.000 američkih naoružanih do zuba vojnika je došlo?Možda da pomognu državama da zaustave ovaj “opasan” virus ili da pomognu onima koji su ga napravili?

Ali naravno da ne, nikako im nije svrha da pomažu Evropljanima, pogotove ne Italiji koja gleda na sve načine kako da izađe iz EU tj. gleda kako će pokrenuti tu inicijativu, a da prođe sa najmanje posljedica.Zna li se razlog iskrcavanja toliko vojske SAD – pa da, naravno da se zna. I ne samo  da su pristigli u Italiju, stacionirani su i u Njemačkoj, Francuskoj ali i nekim balkanskim zemljama.

O tome se ne priča, glavna i jedina tema je korona virus koji i nije tako opasan kako ga mediji predstavljaju. Naime COVID 19 je jača virusna infekcija koja napada pluća. Infekcija Korona kao i sve druge infekcije i virusi napadaju oslabljen organizam koji nema zaštitu koja se zove imunitet.Što slabiji imunitet virus je jači, normalno. Stoga stariji pretežno umiru, ali umirali su i umiraće i u buduće od raznih virusa i drugih bolesti ali o tome se nikada ne priča. Pitam se često zašto se nikada u medijima ne polemiše i ne prikazuju statistike o tome koliko djece u Evropi ili Africi svakodnevno umre od gladi, pedofilskih i drugih napda? Toga nema u medijima.

Ali da razjasnimo zbog čega su vojnici SAD svuda po navedenim lokacijama.Došli su da se stacioniraju ili, koristeći riječi vrhunskih američkih oficira, da se “šire” po europskoj teritoriji, kako bi započeli vojnu vježbu pod nazivom “Europljanin 20” koja će početi u aprilu i trebala bi se završiti u junu !!

„Europe Defender 20“ je vježba koju je osmislila vlada SAD u saradnji sa NATO-om kako bi „testirala“ strategije koje će koristiti SAD i Europa ukoliko dođe do hipotetičkog rata.I opet se postavlja jasno pitanje, sa čije strane prijeti opasnost.Očigledno je jedina “hipotetička prijetnja” Americi, Rusija (saveznik Kine) sa kojom su odavno dobrovoljno stvorili velike tenzije.

Za ovu vježbu, pored 37.000 vojnog osoblja, biti će uvezeno 14.000 vojnih vozila (dakle tenkova, helikoptera itd. ), a proporcionalno isto toliko i naoružanja.Ja se opet pitam, pa proglašena je opasna pandemija svuda u svijetu, Italija je najviše ugrožena, pa šta će onda ti vojnici, zašto nije otkazana i ta vježba. Da li su vojnici SAD imuni na virus? Zašto građani Italije mogu dobiti ovaj virus, a samo se američka vojska može kretati kroz istu tu Italiju bez problema?

Ako su vojnici imuni na coronavirus, znači li to da virus nije toliko opasan, ili postoji već preventivni lijek za ovaj virus.Malo je poznato da je Kina, saveznik Rusije, prije par mjeseci potpisala ugovor sa Italijom (Ugovor je regulisao odnose u vezi sa trgovinom na Sredozemlju kao i da će Italija na osnovu svog strateškog položaja biti uz Kinu čak ako EU zabrani) , kako bi trgovinski odnosi postali čvrsti i važniji između Italije i Kine.

Samim tim činom potpisivanja Ugovora, moć Amerike nad Italijom znatno slabi, ali i dalje nije beznačajna.Naravno od trenutka sklapanja savezništva Kine i Italije, dolazi do eksplozije koronavirusa koji počinje razarati i paralizirati najviše Italiju i Kinu.

Kina i Rusija su godinama bili nesporni trgovinski protivnici SAD-a, jer njihov značaj uveliko smanjuje monopol dolara na globalnom tržištu, a to, u odnosu na SAD, stvara značajne gubitke moći i ekonomski i geopolitički.

Moj skromni zaključak na ovu temu pod nazivom – Fenomen zvani „koronavirusa“ je korisno sredstvo za odvlačenje pažnje i pripremu velikog broja građana svijeta za nešto važnije što se mora dogoditi a to u ovom slučaju svakako nema veze sa rješavanjem pandemije nazvanom Koronavirus.

Sad, neka moja preporuka svima je da jačaju prirodnim putem imuno sistem i da se pridržavaju mjera koje su naše vlade sprovele. Korona virus na našim prostorima počeće da slabi  već polovinom aprila, a početkom maja situacija će se normalizovati i sve će polako se vraćati na svoje mjesto.Da li sam u pravu ili ne, pokazaće se uskoro. Završiću tekst sa Molderovom rečenicom ISTINA JE NEGDJE TAMO.

Milan Ristanović, beogradski novinar, književnik i astrolog: Korona – velika svjetska igra!

Korona (Corona) virus je očigledno, kao dan u podne, podmetnut iz nečije labarotorije. Oni koji budu najviše profitirali i izašli kao novi (možda i stari) svjetski lideri biće označeni kao tvorci ove velike svjetske igre.

Kina se poslije ovoga nameće kao veoma ozbiljan i sposoban svjetski faktor moći. Pored toga, u samoj Americi se vodi odsudna bitka između liberala i tradicionalista. Kulminiraće na izborima koji se približavaju brzinom munje. Po mom osjećaju Trump će „razvaliti“ Bidena i ući u drugi mandat u kom će uspjeti da ovlada državom, što u prve četiri godine nije uspio ni pola.

Liberali su u defanzivi, jer su ispucali sve adute i odveli svijet na rub katastrofe. Imaju Bajdena za bitku i Sandersa koji bi im više nego Tramp bio protivnik i problem. Dakle tradicionalisti pobjeđuju, na svoju stranu su već privukli Britaniju, a nude im se Poljska, Mađarska, Slovačka, sada i Italija i Španjolska… Napraviće dil sa Kinom i Rusijom u podjeli utjecaja i moći na regione u svijetu. Nas to ne dotiče previše. Jedino neće biti dobro dosadašnjoj političkoj vrhušci na ex YU prostoru.

Svi će biti počišćeni kao metlom, slobodno neka pakuju kofere. Oni koji dođu poslije njih neka naprave dogovore između naroda, bolje nego da nam drugi prave.

Što se Bosne i Hercegovine tiče, bićemo dobro. Nestaće samo ove glave koje već predugo gledamo na sceni. Cjelina BiH se ne mijenja, kao i RS. Tu bi trebalo da omekšaju odnosi i narod počne živjeti za danas i sutra. Svako će se osjećati malo uskraćenim ali mirnoća i razvoj koju dobivamo je veća i važnija od ponosa. Da se nismo džaba sakrivali ove mjesece od ove Korone. Što bi reko Walter “Živi bili pa vidjeli”.

Kada Radetinac, vidovnjakinja i duhovna iscjeliteljka: Korona je samo predigra

Korona kao virus je kineski naučni eksperiment iz 2015. godine. U svijet je iz laboratorije pušten sad radi ostvarenja cilja kulta! Kult čine birokrati, stručnjaci, naučnici, inžinjeri…jedna manjina od jedfan posto. U sredini je policija i vojska koju oni plaćaju da u njihovo ime sprovedu svoje namjere!

Zemlje kulta su centri sila moći (Kina, Amerika i Rusija) koje ovim virusom žele upravljati nekim manjim zemljama. Na kraju će u javnost izaći sa saopštenjem da je virus pušten slučajno, a korona je ustvari samo predigra. Trenutno se u kuhinji centrara moći krčkaju vrlo zanimljive i kudikamo opasnije stvari od korona virusa. Dok se svijet krije po kućama, strahujući za vlastiti život i egzistenciju, “sotonisti” čekaju odgovarajući momenat da prvo u javnost puste vakcinu protiv korone, koja je odavno spremna.

Ukinut će se papirne novčanice, sav platni promet odvijat će se kartično, ljudi će se morati čipovati, i tako biti stavljeni pod nadzor. pad ekonomije je takođe smišljeno isplaniran. U Rusiji je jako malo oboljelih, u Kini cifra smiješna; pa oni imaju skoro dvije milijarde stanovnika, od starosti i drugih bolesti skoro, metaforički rečeno, sedmičnoi ih umre milion, a rodi se pet miliona, pa ovih tri hiljade za nekoliko mjeseci od tobože korona virusa – za plakati je!

Sve se zasniva na odlaganju, dobro osmišljenoj taktici, zavadi pa vladaj.

Svi vidimo da je odjednom Kina “riješila” svoj problem, pa izvoze maske, rukavice, zaštitna odijela, respiratore, dezinfekcijska sredstva, testove… Otkud im kad je nestašica za ovim sredstvima u mnogo razvijenijim zemljama koje su malo ili nimalo pogođene ovim virusom. Na toliki broj svojih stanovnika,koliko maski, rukavica…treba dnevno samo jednom Kinezu? Hm…

Nina Zuko, tarot majstor: Ako se ne pobunimo – gotovi smo

Nina Zuko

Mislim da će ovo tek za neka dva mjeseca da se normalizuje, a što se tiče ekonomije, naši političari će kako su i navikli, tražiti sadake i nakupiti para. Vec traže…Ekonomija nam je na nuli i bila ali bitno je da uzimaju i sada 17% PDV a od ljudi koji su iovako svi u kreditima ili jedno radi, a četvero živi od bijedne plaće.

Ljudi su većinom na antidepresivima, a sada poslije ovoga će biti još gori.

5 G mreža će uništiti pčele i ptice, a ubrzo poslije njihovog izumiranja, nestat će s planete i ljudski rod. Ako se ne pobunimo, gotovi smo. A gotovi smo svakako, u podijeljenoj državi, gdje nemaš posla, ili ako imaš, radiš za minimalac, i onda od tebe traže svi da nosiš maske i rukavice, koje pod broj jedan, nemaš gdje kupiti, a pod broj dva, i ako se snađeš, moraš izdvojiti podebelu svotu novca. Bravo za Državu!

Šta je knjiga “Stoljetni kalendar” najavila za 2020: Epidemiju, zemljotres u Hrvatskoj, smrt djece i starih…

U jeku pandemije korona virusom, dok se jedni bave spašavanjem života, drugi iznalaskom spanosne vakcine, treći pravljenjem rezervi hrane i drugih potrepština…našli su se i oni – teoretičari zavjere. Među njima, najviše je onih najsmjelijih koji vjeruju kako je korona virus uvezen iz laboratorije. Drugi pak u zvijezdama ili starim knjigama traže odgovore na sve ono što nas je zadesilo posljednjih dana i mjeseci.

 

No, članovi jedne FB grupe u zadnje vrijeme aktivno polemišu o knjizi Stoljetni kalendar, u kojoj je za 2020. godinu po svemu sudeći, najavljeno sve ono što nas je i zadesilo. Pa tako na strani 73. piše da će u 2020. svijet zadesiti epidemija koja će izazvati veliki pomor djece i staraca, kako će mnoge države zatvoriti svoje granice, zaustaviti promet…Pogledajte uostalom i sami…

Slavenka Polojac, tarot tumač: Karte kažu – virus je smišljen

Slavenka Polojac

Ah, situacija je dosta teška. Karte kaže da će situacija s koronom stati s posljednjim danima proljeća, a da će se ekonomske posljedice osjećati i do godinu dana, s tim da dva puta sam to pitanje otvarala i danas i prije nekih 20 dana, i svaki put jasno stoji da je virus smišljen, pripreman, da nije s kineske pijace potekao, nastao, te da postoji već duže vrijeme. Virus nije samo tako sam od sebe nastao, nego je stvoren od strane moćnog čovjek, koji je ovime htio napakostiti drugoj nekoj državi, pa se to proširilo na druge strane cijele zemlje. Sve ovo se pokretalo još zimus, što i sami znamo sada kad je prošlo vrijeme.Lijek za virus iznaći će se početkom ljeta. Svakako, nismo ni svjesni kakvih sve virusa ima u svjetskim laboratorijama.

Ruski pukovnik Vladimir Kvačkov: Nema pandemije, sve je laž!

Istaknuti analitičar ruskog Centra za vojno-strateška istraživanja Generalštaba vojske RF – pukovnik Vladimir Kvačkov, analizirao je svjetsku psihozu izazvanu koronavirusom.

On iznosi niz uznemirujućih tvrdnji koje se ne mogu naći u zvaničnim izvještajma niti obavještenjima u Rusiji. Ni u svjetskim medijima ovog nema osim u ponekom alternativnom mediju.

Ukratko, ovo su njegove teze:

  1. Nema nikakve pandemije, to je laž.
  2. Paniku oko koronavirusa treba posmatrati u svjetlu operacije globalnih sila: religioznih, političkih, finansijskih, ekonomskih i nacionalnih.
  3. Pandemija, koje nema, je globalna strateška specijalna operacija. To je komandno-štabna vježba svjetske zakulise, sa ciljem zadobijanja potpune kontrole nad čovječanstvom. To je pozadina pojave koronavirusa. Svjetska zakulisa, naročito finansijska, ima za cilj smanjenje broja stanovništva na zemlji. Po njima, nas je previše na planeti. Njih treba da bude oko sto miliona i još posluge, maksimalno oko jedne milijarde na zemlji.

Zato su pojava koronavirusa i ekonomska kriza, koja ide odmah nakon – nerazdvojno međusobno povezane.

– Da bi natjerali ljude da prestanu da se kreću po cijelom svijetu, da bi ukinuli političke slobode, političkim sredstvima je to praktično nemoguće. Postoje različiti ustavi i ljudi su navikli na određena politička prava i smatraju da će tako biti vječno. Prvi pokušaj da se ljudima ograniče politička prava, bio je 11. septembra 2001. godine… Poslije toga je objavljena globalna borba sa terorizmom – smatra pukovnik.

Dalje on navodi kako je falsifikovan napad na Kule bliznakinje u Njujorku, tj. da su avioni bili daljinski navođeni da udare u nebodere, što je fiksirao ruski centar elektronskog nadgledanja na Kubi, koji je poslije toga zatvoren.Također, napadi na pentagon i Bijelu kuću su bili iscenirani, toga nije bilo jer nije bilo nikakvih ostataka aviona, niti dokaza.

– Danas, ta ista svetska zakulisa, želi da ode korak dalje u ukidanju političkih prava ljudi i zato je izmišljen koronavirus. Jer danas od njega umire dnevno u cijelom svetu oko 300 ljudi. Na 7,5 milijardi ljudi, to je ništa. Naravno, žao nam je svakog čovjeka – kazao je

Radi se o komandno-štabnim vježbama svjetske finansijske i liberalne zakulise – da ukinu politička prava, da se ljudi zastraše. To je drugi zadatak.  Prvi je da se smanji broj ljudi na planeti. Treći zadatak je finansijski. Postoji finansijski balon od sapunice, nerealne, virtualne ekonomije, koji sada iznosi jedan kvadrilion i 200 triliona dolara. Taj mjehur sada treba da se ispuše. Zbog toga će sada opet doći do „stezanja kaiša“, pada ekonomija itd.

– Pritom, pogledajte, Kinezi su sada javno rekli da je koronavirus vještački stvoren. To je naučno dokazano. Postoje, naravno, mutacije virusa, i one su slučajne.  Ali kad virus ima RNK sa jasno odsječenim dijelom genoma, u koji je ubačen drugi genom i tako tri-četiri puta, onda je očigledno, kao što su i rekli kineski naučnici, da je to vještački stvoren virus.

– Ja vam mogu reći, iako nisam ljekar, kao vojni epidemiolog i parazitolog, da dok se ne oslobodimo unutrašnjih parazita, mi se nećemo izboriti sa spoljašnjim neprijateljem – poručio je na kraju svog video obraćanja pukovnik.

 Ljiljana Smiljanić, astrolog: Oporavit ćemo se!

Situacija s korona virusom će koristiti zemljama koje će postati nove svjetske sile jer će se konačno “shvatiti” da je sila ona država koja ima zdrav narod i dobru zdravstvenu zaštitu, a ne oružje. Države koje imaju disciplinu će brže izaći iz ovog haosa i oporaviti se. Balkanske države će dobro proći jer smo mi navikli nažalost na vanredna stanja i situacije koje su iznad naših želja i planova. I kao takvi, brzo ćemo svi stati na noge.

I još nešto, mnogi koji su došli u rodne domove, tu će i ostati, neće željti da se vrate ponovo tamo gdje su bili.

Vidovita Lea: Gore je od teorije zavjere!

Situacija u kojoj smo se zadesili, gledano kroz karte i astrološki, nimalo mi se ne sviđa. I ne, ne vjerujem da će proći za par mjeseci. Gledala sam stanjeviše puta i ništa mi se ne sviđa. Hvata me oanika i daj bože da griješim, ali opet, ne želim da paničarim. Neka nam je dragi bog svima na pomoći, ja se nadam najboljem.

Situacija je puno ozbiljnija od teorije zavjere. Karte kazuju da je ovo bio bojni otrov koji se oteo kontroli i dobro nije. Ljudi su zaraženi i u strogoj kućnoj izolaciji, umiru mladi, zdravi, stari, bolest ne bira. Svakako je uptan i način inficiranja, zaraze, inkubacije. Ni nauka čini se ne nudi istovjetna rješenja, sve je puno nagađanja…

 

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!