KONAČNO U SARAJEVU DEŽURNA VETERINARSKA AMBULANTA 24 SATA

Ako je suditi po onome što smo vidjeli i uvjerili se, mračna sarajevska vremena za vlasnike kućnih ljubimaca su prošlost. 24 sata hitna veterinarska pomoć se dobija na broj telefona 065 378 810 ili 057 340 620, gdje dežura osoblje jednog od najomiljenijih veterinara u Sarajevu Milana Mihajlova

Milan Mihajlov

Vlasnici kućnih ljubimaca u oba Sarajeva i okolini (Kanton i Istočno Sarajevo) konačno mogu da odahnu. I zvanično je počela da radi hitna veterinarska ambulanta 24 sata, non stop, od 0 do 24,00 sata. Riječ je o Veterinarskoj ordinaciji „Veterinar“ smještenoj u Istonom Sarajevu, Ulica Stefana Nemanje broj 21 (u neposrednoj blizini Opštine), čiji je vlasnik dr. vet. med. Milan Mihajlov, a o čijim profesionalnim i moralnim osobinama Sarajlije sve glasnije pričaju. I ne kriju zahvalnost za njegovu brzu reakciju čak i kad je riječ o napuštenim psima ili bilo kojoj vrsti bespomoćnih ili bolesnih životinja.

„Istina je, naše osoblje je za vlasnike kućnih ljubimaca dostupno 24 sata. Imamo dežurne ekipe za rad na terenu ili interveniju u ambulanti – kazao nam je Mihajlov, kada smo ga upitali za radno vrijeme.

Poznato je da Sarajevo, u kojem je registrovano preko 10.000 kućnih ljubimaca, nikada uspješno nije riješilo problem veterinarske i zdravstvene usluge u dane vikenda ili večernjim satima. Na papirima postoje dežure, koje su okačene i na vratima veterinarskih ambulanti. Spominje se ona na Stupu i dežurni veterinar sa brojem telefona. Međutim, njih dobiti mimo radnog vremena ravno je – premiji na „Bingu“.

Ta mračna sarajevska vremena su, ako je suditi po onome što smo vidjeli i uvjerili se, za vlasnike kućnih ljubimaca su prošlost. Ukoliko njihovim ljubimcima zatreba hitna veterinarska pomoć, po pozivu će na kućnu adresu dolaziti Mihajlov ili neko iz njegovog tima. Dovoljno je samo pozvati broj telefona 065 378 810 ili 057 340 620

“Ovakva usluga je nedostajala sarajevskim vlasnicima kućnih ljudimaca. Potreba za hitnim intervencijama veterinara raste iz dana u dan, a posebno u proljeće i jesen zbog velike invazije krpelja, virusnih i bakterijskih oboljenja – objašnjava Milan Mihajlov.

U njegovoj veterinarskoj ambulanti za kućne ljubimce se nude preventivne mjere, vakcinacija, medikamentna terapija, mikorobiološki pregledi, laboratorija, hirurške intervencije. Ponekad je i lijepa riječ, susretljivost ili savjet vrijedniji od svega nabrojanog, a Milan je i u tom pogledu bogat i susretljiv.

Korektan je i sa cijenama. Vlasnici pasa kažu da je njegov cjenovnik daleko pristupačniji od većine u Sarajevu. Iuznad svega ljubitelj životinja Milan Mihajlov kaže:

„Preko deset godina sam zvanično veterinar. I vjerujte mi sa životinjama nikada nisam imao problema, ali sa ljudima jesam! (aura.ba)

Milan Mihajlov je jedan od rijetkih veterinara koji je uspio “kupiti” i tornjaka Montija i bez brnjice mu izvaditi krv i dati “bocu”