Konačno saznala tešku istinu: MISLILA JE DA SU JE OPSJELI DEMONI, OSJEĆALA SE UŽASNO

Britnka Ejmi Džuel (26) istakla je da se ponekad osjeća kao da je “opsjednuta demonom” zbog osjećajućeg bola koji je gori od porođaja.

Radnica u baru iz Norisa Grina rekla je da kada trpi glavobolju, ima osjećaj kao da je “opsjednuta demonom”, uporedivši sebe sa likom iz horor filma i kaže da je bol “gori od porođaja”.

“Ne bih ovo poželjela ni svom najgorem neprijatelju. Toliko vam smeta u životu, vaše mentalno zdravlje je zaista pogođeno, i jednostavno to je tako. Mnogi samo misle da je to glavobolja, a nije” – rekla je Ejmi.

Tokom napada, koji je počeo kada je imala sedam godina, Ejmi se krije u svojoj zamračenoj sobi. Njena čula su toliko oshetljiva da joj čak i svjetlo televizora izaziva povraćanje. Živo se sjeća glavobolje iz 2007. godine kada nije jela danima.

“Sjećam se da sam gledala TV, kad sam dobila bol u glavi i očima. Sjećam se da sam vrisnula tati: “Moraš da isključiš televizor, jednostavno ne mogu da živim ovako” – ispričala je Ejmi svoje muke, prenosi Liverpool echo.

Nakon što je Ejmi u djetinjstvu dijagnostikovana klaster glavobolja, ljekari u dječijoj bolnici Alder Hej savjetovali su je da otkloni glavobolje i pokušali da ih spriječi beta-blokatorima i lijekovima za epilepsiju. Ali ništa nije funkcionisalo sve dok nije upućena u The Valton Centre.

Ejmi je laknulo i prestala je da se osjeća kao da će poluditi kada su joj tamošnji ljekari 2018. dijagnostikovali klaster glavobolje.

Poznato je da klaster glavobolje utiču na mentalno zdravlje osobe zbog svoje intenzivne prirode. Mogu se pojaviti u trajanju od 20 minuta, više puta dnevno tokom periodičnog perioda od nedelja ili mjeseci. Ejmi je rekla da joj je njena četvorogodišnja kćerka pomogla da pruži mentalnu otpornost da se nosi sa posljedicama glavobolje. Rekla je da je prošle godine bilo posebno teško kada su se klinike zatvorile tokom karantina.

Ejmin šef na prethodnom poslu u kancelariji je razumeo bol koji je doživljavala skoro svaki dan, bilo joj je dozvoljeno da nosi naočare za sunce i dobijala je slobodne dane.

Ejmi ima sreće da joj je sestra trenutno menadžer na poslu, što znači da ima šefa koji razume njeno stanje.