KOMŠINICIN TRIK: MOJA ODJEĆA JE SADA ČISTO BIJELA I SVJEŽEG MIRISA…

Ni jedno kupovno sredstvo koje je puno hemikalija nije toliko učinkoviti protiv mrlja, a također su skupi. Ali, nemojte više brinuti, u nastavku ćemo vam pokazati trikove sa kojima ćete uspješno očistiti svoju odjeću jednostavno i učinkovito. Nakon što ih probate, više nećete toliko brinuti za mrlje na svojoj odjeći. Samo slijedite ove upute:

Potrebno je samo 2 kapi ove domaće mješavine koju ćete napraviti sami…

Soda bikarbona
Natopite odjeću u smjesi od 4 l. vode i šolje sode bikarbone, a za nekoliko minuta primijetitit ćete kako se prirodna boja vraća na odjeću.
Ocat i limun
Ovo je još jedna fenomenalna mješavina za mrlje na odjeći – samo pomiješajte sok od limuna i ocat sa svojim deterdžentom i operite odjeću na uobičajen način. Iako je miris ove mješavine malo jači, brzo će ukloniti mrlje.
Aspirin
Zdrobite 6 aspirina i dodajte ih u zdjelu vode, a zatim potopite odjeću u smjesu na30 minuta. Operite ih, kao i obično, na kraju, a mrlja će nestati.

Svakako, ako želite čistu, bijelu odjeću, a i čistu veš mašinu bez neugodnih mirisa i bakterija, kada perete bjelinu (bijeli veš), nakon prvog uzimanja vode, u posudu za deterdžent uspite kašikicu-dvije sode bikarbone. Nakon što to jednom uradite, postaće vam navika.