Komarci su vas izujedali? Ovi kućni lijekovi pomažu!

Ne češite mjesto uboda jer tako samo produljujete agoniju. Posegnite za ovim prirodnim tretmanima
Ljetnu uživanciju mnogima kvare naporne krvopije koje samo čekaju da napadnu i ostave vam plikove koji ubitačno svrbe. Ako su vas komarci već dobrano ispikali, umjesto da češete mjesto uboda i dodatno pojačate iritaciju, isprobajte ove kućne trikove koji će vam ublažiti svrbež.

Pasta za zube
Istraživanja su dokazala da ovo nije nikakav mit. Sastojci paste za zube djeluju antibakterijski, protuupalno i ublažavaju bol. Stoga slobodno istisnite malu količinu na plikove od komaraca.

Aspirin
Za ovu svrhu aspirin ne trebate progutati, već ga izmrviti i pomiješati s vodom da se stvori pasta. Ovaj trik smanjuje svrbež i iritaciju.

Led
Led je odličan za smanjenje  upale. Kockicu leda zamotajte u papirnati peškir i držite na mjestu uboda 20 minuta dok se ne otopi. Važno je da ne stavljate led izravno na kožu kako ne biste dobili “opekotine” od leda.

Med
Med ima brojna ljekovita svojstva; djeluje antibakterijski i antiupalno. Stavite malu količinu na plikove od uboda. Ne samo da će med smanjiti oteklinu, nego će vas i spriječiti da se češete.

Soda bikarbona
Premda soda inače nije dobra za vašu kožu, može ublažiti peckanje i svrbež. Napravite gustu smjesu sode bikarbone i vode te je nanesite na mjesto uboda. Kada se osuši, uklonite ostatak čistom spzužvicom.

Bosiljak
Istraživanja su potvrdila da bosiljak sadržava hemikaliju eugenol, koja savršeno ublažava iritacije. Usitnite svežanj bosiljka i time istrljajte iziritiranu kožu.

Luk
Luk sadržava sokove koji smanjuju iritacije i svrbež od uboda komaraca. Također ima protugljivična svojstva, što je super jer će spriječiti da se oštećena koža inficira. Odrežite krišku luka i postavite je na mjesto uboda. Držite nekoliko minuta pa isperite.

 

Komentari

komentara