Kolumbijski istoričar šokirao svijet: Imam dokaz da je Pablo Eskobar sin Adolfa Hitlera!

Adolf Hitler je živio u Kolumbiji 10 godina nakon Drugog svjetskog rata i otac je “barem troje djece“, uključujući i poznatog narko lorda Pabla Eskobara, navodi kolumbijski istoričar koji je za Canal RCN rekao da ima “neosporiv DNK dokaz“.

“Upoznao sam sina Pabla Eskobara, na konferenciji i ljubazno ga zamolio za jednu dlaku sa glave. Odbio je. Kasnije, kada je bio stvarno pijan, ja sam uzeo jednu dlaku njegove kose. Jedva da je i primjetio“, objasnio je Eduardo Bel na najpopularnijem kolumbijskom informativnom kanalu, piše webtribune.rs.


“Poslao sam tu dlaku kose na DNK analizu i dokazao ono u šta sam sumnjao, Eskobar ima izuzetno rijetku DNK za Kolumbijce iz Medelina. Oni su u suštini polu Austrijanac, sa jevrejskom krvi.“

Odgovarajući na tvrdnju voditelja da je “sve ovo vrlo zabavno, ali da to ne dokazuje da je Pablo Eskobar bio sin Adolfa Hitlera“, istaknuti istoričar je onda objasnio zašto je on prvenstveno i ukrao dlaku kose od sina Pabla Eskobara.

“Zvanična priča o Adolfu Hitleru je lažna vijest koju je progurala CIA“, rekao je Eduardo Bel. “To možete i sami dokazati tako što ćete proći kroz deklasifikovane dokumente FBI-a i pročitati o Hitleru, umjesto da se oslanjate na izmišlljenu istoriju kojom uče glupe ljude iz udžbenika.“
“Priča o tome da je Hitler počnio samoubistvo u njemačkom bunkeru 30. aprila 1945. godine se nije čak ni smatrala činjenicom sve do 1970-ih. Deklasifikovani dokumenti FBI-a nedvosmisleno pokazuju da je Hitler pobjegao iz Njemačke nakon ruske invazije i da je nakon rata, uz pomoć OSS-a, premješten u Južnu Afriku.“

OSS, ili Kancelarija za strateške usluge, bila je ratna obavještajna agencija i prethodnica CIA-e koja je premjestila brojne visoko rangirane naciste u Argentinu, uključujući i Adolfa Ajhmana koji bio zarobljen u Argentini 1960-ih.

“Možete vidjeti ove dokumente i sami, i podstičem svakoga od vas da to i učini.“
Euardo Bel je govorio o deklasifikovanim dokumentima FBI-a koji pokazuju da je CIA izvještavala o tome da je Adolf Hitler živio u Kolumbiji još 1955. godine, radeći kao “službenik u brodskoj kompaniji“.

Na sajtovima FBI.gov i CIA.gov je otkriveno da je američka vlada znala da je Hitler bio živ i zdrav – i da je živio u Kolumbiji do 1955-te, a kasnije na Andima u Argentini dugo nakon završetka Drugog svjetskog rata.

“Hitler je proveo 10 godina u Kolumbiji prije nego što je preseljen u Argentinu. U Kolumbiji je radio kao službenik u brodskoj kompaniji… ili je bar to bilo njegovo pokriće“, rekao je Eduardo Bel.

“U stvarnosti, Hitler je bio sredstvo CIA-e, a mladom Pablu su u poslovima sa drogom pomagali mafijaški bosovi njegovog oca Adolfa u CIA-i.“
Ove tvrdnje su djelimično podržane od strane Huana, sina Pabla Eskobara, koji je nedavno izjavio da je njegov otac, ozloglašeni kralj Medelins kartela, radio za CIA-u.

U novoj knjizi, “Pablo Eskobar uhvaćen na djelu” (Pablo Escobar In Fraganti), Huan Eskobar, koji živi pod pseudonimom Huan Sebastijan Marokan objašnjava da njegov otac nije samostalno radio, već je imao dosta pomoći od CIA-e.

“Moj otac je radio za CIA-u prodajući kokain kako bi se finansirala borba protiv komunizma u Centralnoj Americi“, piše on.

“Posao sa drogom je mnogo drugačiji od onoga što smo sanjali“, nastavio je on. “Ono što je CIA radila je da kupuje kontrolu kako bi drogu uneli u svoju zemlju i postigli divan dogovor.“

“On nije pravio novac sam“, rekao je Marokin u intervjuu, “nego sa američkim agencijama koje su mu dozvolile da pristupi tom novcu. On je imao direktne veze sa CIA-om“.

Webtribune.rs