Kolege doktoricu proglasile mrtvom: SPREMALI SAHRANU, A KSENIJA USTALA DA SE NAPIJE VODE

Ukrajinka koja je proglašena mrtvom u svom domu šokirala je ljekare kada se probudila 10 sati kasnije.

MODEL RELEASED. Elderly woman in bed asleep., Image: 102343527, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Kćerka Tatjana Potomčenko pozvala je hitnu u dom svoje majke Ksenije Didukh u ukrajinski Stryzhavk nakon što se razboljela. Kada su stigli ljekari, nažalost više nije bilo pomoći i 83-godišnjakinja je nedugo potom preminula, prenosi UM.

Kćerka je obavijestila porodicu i već su počeli dogovarati sprovod, ali oko deset sati kasnije 83-godišnjakinja se odjednom počela buditi. Ustala je i počela tražiti čašu vode. Hitna ju je smjesta prevezla u lokalnu bolnicu.

Nevjerovatno, gospođa se potpuno oporavila, a ubrzo je i progovorila. Opisujući vrijeme koje provela službeno mrtva, Ksenia je tvrdila da je vidjela nebesko kraljevstvo i da je čula svog oca – koji je umro mnogo godina ranije – dozivajući je.

“Oči su mi se otvorile, a ljudi u bijelom stajali su oko mene”, rekla je. “Mislila sam da su anđeli, ali bili su ljekari. Očito se Bog smilovao prema meni.”

Izdani smrtni list uništen je nakon vijesti o njenom oporavku.

“Već 20 godina radim kao ljekar, ali nisam vidjela ništa slično”, rekla je zamjenica ljekara regionalne bolnice Vinnytsia dr. Tatjana Katylova.