KOKOLINE: Neodoljivo podsjećaju na Raffaelo, mnogi tvrde da su i puno bolje!

13624738_10209646754307266_2085285789_nSastojci:

  • 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag,
  • 100 g bijele čokolade,
  • 1 vanilin šećer,
  • 1 puding od vanilie,
  • 100 g kokosa,
  • po želji šećer u prahu,
  • po želji bademi

Priprema:

Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml. Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.
Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).
Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati vanilin šećer i na komade izlomljenu bijelu čokoladu. Miješati dok se čokolada otopi. Zatim dodati kokos i promiješati.
Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe. Puno ljudi voli dosta slatko, pa ako ste u toj skupini ipak dodajte malo šećera.
Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblkiovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.
Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije raffaelu.
Slobodno mogu stajati na sobnoj temperaturi cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.

(E. K./aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!