Kojih deset tajni muškarac skriva od partnerke?

Ali šta je s muškarcima? Oni takođe imaju tajne koje žene nikada ne bi mogle da otkriju. Čak deset tajni!

1. “Volimo samouvjerene žene”

Stvar je u tome što muškarci percipiraju žene kao i same sebe. Zato bi muškarac radije izabrao puniju ženu koja ima harizmu, nego neki top model s manjkom samopouzdanja. Teško je vjerovati, ali samopouzdanje čini ženu puno privlačnijom.

2. “Važno nam je kako izgledate”

Muškarce ne zanima jeste li odjevene po posljednjoj modi. Svaki od njih želi da vidi ženu koju voli obučenu u “pametnom seksi” stilu, koji uključuje eleganciju i seksepilnost, ali bez vulgarnosti. Zapamtite da muškarci vole svojim očima.

3. “Ne znam kako to da uradim”

“Biti muškarac” u očima žene vrlo je važno za njih. Zato muškarci započinju posao, čak i ako nisu sigurni u uspjeh. Moraju biti jaki i pametni ispred svoje dame, bez obzira da li znaju da poprave fen za kosu.

4. “Osjećamo se izgubljeno kada postavljate zamršena pitanja”

Žene vole da postavljaju pitanja poput “Jesam li debela?” istovremeno praveći tužnu grimasu, ali zadržavajući prodoran pogled. Riječi ne mogu da izraze koliko muškarci mrze da odgovaraju na ta pitanja.

Ako haljina čini ženu debljom, muškarac će to da primijeti, ali će i dalje da odgovori komplimentom, misleći da ona to očekuje.

5. “Ne mogu sebi to da priuštim”

Muškarci se uvijek takmiče, a to nije tajna. Oni se upoređuju sa svojim prijateljima i mrze da priznaju poraz. Muškarac jednostavno ne može da kaže svojoj djevojci da sebi ne može da priušti nešto.

6. “Ljubomorni smo”

Muškarci ne izražavaju otvoreno svoja osećanja, a kad neki od njih vidi kako njegova žena koketira s drugim tipom, neće odati nijednu emociju. Međutim, vjerujte nam, iznutra ih to proždire.

7. “Sviđa nam se vaša prijateljica/sestra”

Jednostavno je: ako mislite da je vaša prijateljica ili sestra super zgodna, vaš muškarac takođe neće propustiti da primijeti taj kvalitet. On će i razmišljati o njoj, iako to nikad neće izgovoriti naglas, naravno. Glupo je misliti da će ga njegova ljubav prema vama učiniti slijepim.

8. “Mi vas proučavamo”

Dame, ako vas neko pozove u restoran na večeru, nemojte žuriti s odabirom vjenčanice. Lagano koketiranje, šale i osmijeh su samo znakovi da se zanima za vas, a ne da je vaš zauvijek.

9. “Volimo komplimente”

Tradicija je da komplimente obično daju muškarci, ali oni takođe vole da čuju pohvale. Potrebne su im reči ljubavi, a takve male stvari mogu sve da promijene. Muškarci žele da znaju da nisu gubili vrijeme u odabiru prave odjeće prije nego što se nađu s vama, prenosi B92.

10. “Volimo ženskaste stvari”

Da, tako je: nokti i glatka koža znak su da muškarac brine o sebi i žene to vole. Muškarci takođe vole da gledaju ženske TV emisije samo da se opuste. Samo to skrivaju – jer “momci to neće razumijeti”.