Koji vas mjesec najviše privlači? Saznajte šta treba da mijenjate u svome životu!

Mjesec, čaroban i tajanstven, može da definiše aspekte vašeg života i vaše ličnosti. Odaberite svoj omiljeni mjesec, a zatim otkrijte detaljan opis vaše ličnosti, vaših sposobnosti i poruku za svoj život.
1. Sposobni i orijentisani na dostignuća
Vi sebe karakterišete kao energičnu, optimističnu osobu s puno samopouzdanja. Osjećate da morate stalno da radite kako bi pronašli sigurnost i želite da stvorite bazu materijalnog blagostanja jer smatrate da je sigurnost rezultat rada i stabilnog doma,

Vaš glavni izazov je da budete tolerantniji prema sebi, jer možete postati neumoljiv i strog sudija.
Obratite pažnju na to kako se prema sebi odnosite kada pogriješite (riječi koje koristite, ono što radite), poštujte sebe, prihvatite svoje greške i radite s ljubavlju i odlučnošću da ih riješite. Mnogo je bolje postati neko ko će ostvariti svoje snove nego biti sopstveni krvnik.

2. Kreativni i perceptivni
Vi karakterišete sebe kao praktičnu, ljubaznu, emocionalnu osobu koja uživa u najboljim stvarima u životu. Vrlo ste povezani sa senzualnošću materijalnog svijeta i želite da izgradite oko sebe estetsko i emocionalno okruženje.

Imate tendenciju da pretjerujete: ostajete budni do ranih jutarnjih sati gledajući filmove ili slušate muziku, jedete više nego što je potrebno i jedete lošu hranu, a to sve redukuje nivo vaše energije.
Malo umjerenosti u intenzitetu življenja i malo više organizacije vašeg vremena i energije pomoći će vam da pojačate vedrinu vašeg života, vašeg rada i svega što stvorite.

3. Energični i temperamentni
Vi karakterišete sebe kao osobu koja želi da ima samopouzdanje, snagu karaktera i koja će biti važna u svijetu. Vi uvijek nastojite da održavate dobre uslove kako bi se osigurala vaša dobrobit i dobrobit vaših voljenih osoba.
Smatrate prijateljstvo paktom uzajamne zaštite, što vas čini odanima i jako se bojite da ne budete izdani – i to je mjesto gdje leži vaš veliki izazov: povjerenje. Stalno ste nepovjerljivi, a to zna biti strašno iscrpljujuće.
Birate svoje društvo vrlo dobro, stoga dajte svoje povjerenje drugima bez straha, s povjerenjem, ljubaznošću i bez rezerve jer sve što dajete uvijek će vam se vratiti. Na taj će način vaš život će biti puno mirniji, ispunjeniji, sretniji i zadovoljniji.

4. Osjetljivi i saosjećajni
Imate veliku želju za dobrim djelima i želite da budete nagrađeni za njih, zato ste postali vrlo topla osoba koja se uglavnom usresređuje na zadovoljavanje tuđih potreba. Ponekad se ne odmarate dovoljno ili ne odvajate dovoljno vremena za ispunjenje svojih želja i potreba.

Mnogo puta ste izgradili svoj imidž kroz druge, što je moglo da stvori neku vrstu zavisnosti i to je upravo mesto gde leži vaš veliki izazov: da prepoznate svoju važnost, svoje talente i svoju vrijednost.
Vi ste osoba obdarena divnim talentima i osjećanjima – istražite ih, upotrijebite ih i napravite s njima predivne stvari u svom životu. Pomaganje drugima je u vašoj prirodi, ali ponekad samo treba da mislite na sebe i da pomognete sebi da postanete ispunjeni, zadovoljni i sretni.

5. Nemirni i istraživački raspoloženi
Vi karakterišete sebe kao znatiželjnu, objektivnu, kulturnu osobu, kao plemenitog posmatrača. I iako možete biti prijateljski raspoloženi i biti uključeni u konverzaciju, najviše volite da budete sa svojim voljenima ili jednostavno da provedete kvalitetno vrijeme u samoći. U vašem umu uvijek je velik protok ideja i zbog toga ponekad patite od nesanice i stresa.

Vaš glavni izazov je da više vjerujete u vašu intuiciju – glas vašeg srca koji čujete u svom umu i da pripremite svoj um da živi u pozitivnom skladu, jer što više to činite, brže ćete eliminisati prepreke i ideje koje vas sprječavaju da postignete istinsku sreću u svom životu i postanete iskrena, ispunjena i zadovoljna osoba.

Zapamtite da ako dopustite srcu da bude vaš kompas, vaš um – vaša mapa, a duša – vaš vodič, nikada nećete biti izgubljeni.

6. Skladni i prijatni
Vi karakterišete sebe kao strpljivu osobu koja jako cijeni smirenost (u nekim slučajevima draže vam je zadržati mir nego biti u pravu) i koja uživa u jednostavnim užicima života: ostati kod kuće i gledati film, uživati u tišini parka s porodicom ili prijateljima, otići u mali, obližnji restoran. Vi ste vrlo aktivna i talentovana osoba, ali želite da pobjegnete od gužve, uznemirenja i užurbanog tempa.

Proveli ste mnogo vremena razmišljajući o budućnosti, što izaziva veliku anksioznost i to je vaš veliki izazov. Koliko puta ste sebi upropastili dobar dan razmišljajući o stvarima koje se nikada nisu dogodile?

Ako nastavite da razmišljate o budućnosti time ćete smanjiti svoju sreću, efikasnost i energiju, a povezivanje s vašom sadašnjošću pomoći će vam da budete gospodar vašeg života. (piše Conscious reminder.)