Koji vam nakit odgovara: Ovnu sreću donosi srebro, Ribama zelenkaste ogrlice, Djevica ima moć sa žutim safirom…

Koji horoskopski znak voli nježne tonove nakita, a kome za tajne ljubavne sastanke odgovara nakit sa više primjesa plavih tonova. Bićete ubjedljiviji da naplatite dug ili da nekoga zavedete sa ogrlicom od korala.

OVAN
Ovna, po svim zodijačkim pravilima, štite cirkon, dijamant, zlato, rubin. U ovom periodu kada idete na poslovne sastanke, vaše šanse za uspjeh i sreću mogli bi da uvećaju i tirkiz, oniks, akvamarin i topaz. Za ljubavne susrete isključivo birajte lapis lazuli, biser ili srebrni nakit. Trebalo bi da nosite uglavnom narukvice od srebra.

BIK
Vi volite nakit, iako Bikovi djeluju ‘raskošno’ i bez nakita. Smaragd i žad vam najviše odgovaraju. Druge ćete u ovom periodu ubijediti u ono što hoćete ako nosite zagasite tonove crvenog nakita, mada i poneki granat, rozenkvarc može da ‘odigra’ svoje. Vrijeme je za upadljive minđuše, za veče, šnale u kosi sa štrasom.

BLIZANCI
Vaša mladalačka priroda voli nježne tonove nakita, topaz vam sasvim odgovara, ali ne bi bilo loše da koristite magičnu moć zelenkastog tirkiza za tajne ljubavne sastanke i onog sa više primjesa plavih tonova za poslovne susrete. Bićete ubjedljiviji da naplatite dug ili da nekoga zavedete sa ogrlicom od korala.

RAK
Odgovara vam srebrni nakit, u plavim tonovima. Ipak, ako krećete na poslovni sastanak, zlatna narukvica prije će donijeti više uspjeha, posebno kombinovana sa slonovom kosti, ili kombinacija bijelog i žutog zlata. Ako namjeravate da zavedete osobu koja ima veze sa inostranstvom stavite bilo koji komad nakita od malahita ili granata.

LAV
Zlatan nakit, dijamanti, rubini, to je vaš izbor. Ali planete u ovom periodu ‘određuju’ vam da pojačate svoju intuiciju nakitom od bakra, srebra ili platine. Detalji od zelenog turmalina i tirkiza ili prsten sa plavim safirom, može da učini čudo, posebno u tajnim ljubavnim avanturama, posebno ako ste, neprimjereno vašem znaku u vezi sa Rakom ili Bikom.

DJEVICA
Malahit, ćilibar, topaz, sasvim vam prijaju. Prsten sa kamenom od crnog oniksa, ili sa granatom, privući će poglede suprotnog pola. Žuti safir ili prsten sa smaragdom, mogu privući osobu koja vam se sviđa, a koja često putuje, posebno na jug ili jugoistok od mjesta u kojem živite.

VAGA
Roze turmalin, aleksandrit vam daju energiju i potreban šarm, energetski vas pune. U ovom perodu, svaki nakit sa zelenkastim i ružičastim tonovima, pojačava vašu harizmatičnost. Ako idete na poslovne satanke, slobodno stavite na sebe prsten od crvenog spinala ili bakarnu narukvicu, a za večernje izlaske privjesak sa tirkizom ili žadom. Može i imitacija.

ŠKORPIJA
Crni biser, čak i uz crnu čipkanu haljinu sjajno vam stoji. Djelujete neodoljivo s nakitom od platine, hematita ili prstenom od rubina. Sadašnje pozicije planeta vam ‘nagovještavaju’ da treba da budete nešto nježniji u odabiru nakita, te bi dobro došla ogrlica – lanac od srebra sa prstenom od akvamarina. Mušarci bi se prije osmelili da vam priđu.

STRIJELAC
Smaragd i safir, vaše omiljeno drago kamenje, može u ovom periodu biti slobodno zamijenjeno nakitom od slonove kosti. I te kako bi vam prijala i imitacija ovog nakita, kao i prsten od citrina, posebno za poslovne razgovore i donijela bi vam sreću po pitanju novca. Za ljubavne susrete, ako ga imate – obavezno ponesite brilijantski prsten.

JARAC
Volite tirkiz, granat, oniks, ali za zavođenje koristite malahit ili žad, bilo koji detalj ili imitaciju ovog kamenja, u svakom slučaju, u zelenoj boji. Ona vam pomaže i kod kontakata sa strancima. Za ljubavne susrete slobodno koristite crveni turmalin ili vještački biser, djelovaćete ‘pitomije’. Za duge poslovne sastanke, bilo koju vrstu poludragog kamenja ljubičaste boje.

VODOLIJA
Vaš omiljeni nakit su glomazne narukvice, mogu i od alpaka, ili od tigrovog oka, poludragog kamenja i birate obično tirkiz. Slobodno ga nosite, čak i imitaciju i to u vidu velikih privjesaka, moguće u formi skarabeja. Orijentalne ogrlice u vidu srebrnih privjesaka podići će vam moral i dobro raspoloženje. A za veče, slobodno korali.

RIBE
Vaša nježna priroda obično voli akvamarin, biser i ametist, i možete slobodno da nosite taj nakit uz dosta srebrnih lanaca i narukvica. Uglavnom bi trebalo da se orijentišete na ogrlice sa akcentom na zelenim tonovima, kao što je zeleni ili ljubičasti turmalin. Posebno obratite pažnju na cipele sa štrasom ili ukras u podignutoj kosi u tamnoljubičastoj boji.