Koji su najčešći znakovi nastanka raka grla i pluća?!

Rak grla (karcinom larinksa) je zloćudni tumor koji nastaje kad se u tkivu grla pojave i počnu razvijati maligne (zloćudne) tumorske stanice koje isto to tkivo počnu razarati.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Tuzlanki Adisi P., 39-godišnjoj poštanskoj službenici (pun identitet poznat novinarima Aure), preostalo je samo desetak mjeseci života kada su joj ljekari krajem 2017. godine otkrili neizlječivi tumor u grlu. Nakon niza neuspješnih tretmana hemoterapije i radioterapije, smrtonosna masa u Adisinom grlu je odbijala da se smanji.

Očajna i uplašena, naša sagovornica je bila primorana da se okrene alternativi u posljednjem pokušaju da spasi sebi život. Danas, Adisa je u potpunosti zdrava, i to zahvaljujući samo Eliksiru sa Kavkaza, lijeku koji ne prestaje da oduševljava sve one koji spas za svoje smrtonosne bolesti nisu pronašli u klasičnoj medicini.

Četvrta, finalna faza

Danas, Adisa je opet zaposlena, sretna majka i supruga, sestra, kćerka…

Nakon što su joj saopštili da joj se tumor nezaustavljivim tempom širi i da se već nalazi u četvrtoj, finalnoj fazi, Adisa je panično pokušavala da se spasi na sve moguće tradicionalne načine.

– Otkud bolest kad sam cijelog života bila zdrava, sportski aktivna. Ni pušila, ni pila ni drogirala se ni sjedila pretjerano ni jela prženu hranu…a u porodici, svi zdravi koljenima unazad. Ipak, bolest eto ne pita, ne bira, nasumično udara… – prisjeća se Adisa.

Krajem 2017., hrpa nalaza je pokazala tamnu masu, krupnu. Po hitnom je postupku naša sagovornica upućena u operacionu salu.

– Kada sam se probudila, rečeno mi je da imam veliki tumor u grlu koji se već nalazi u finalnoj fazi i zapravo nije operabilan.

– Vremena je bilo sve manje tako da sam sve više čitala i upijala informacije o prirodnim ubicama raka. Jedan od njih je bio Eliksir sa Kavkaza koji u sebi ima moć da izliječi i najteže bolesti današnjice, u to sam sada uvjerena.

 Prirodni ubica raka

– Name, istražujući raznu literaturu, došla sam do nekih saznanja koji navode kako hemoterapija i radioterapija apsolutno ne liječe rak, a ja sam bila podvrgnuta i jednoj i drugoj terapiji. No, nakon već početnih doza Eliksira sa Kavkaza, svako novo skeniranje je pokazvalo poboljšanje. Nastavila sam s terapijom sve dok mi i posljednje skeniranje koje sam obavila nedavno, nije pokazalo da je tumor potpuno nestao.

– Sa nalazima koji pokazuju u potpunosti besprijekornu zdravstvenu sliku mog zdravlja, poželila sam svoju priču podijeliti i sa drugima, jer, možda nekome moja priča može pomoći. Nisam ja jedina s ovom bolešću, na onkološkoj klinici na UKC Tuzla, srela sam jako puno ljudi sa sličnim, istim ili gorim stanjem. Mnogima sam preporučila istu terapiju koju sam i ja koristila. Baš prije nekoliko dana, javila mi se žena koja je, kad sam je upoznala, doslovno umirala od raka pluća.

– Nemaš šta izgubiti, pokušaj kod dr. Trobradović – savjetovala sam je.

– Dala sam Majdi, tako se inače žena zove, i svoj i broj od doktorice Trobradović. Nisam se sve donedavno čula s njom, nisam znala ni je li još živa uopšt. Kad, stiže mi poruka na Viber, žena zdrava, sretna, vesela, zahvaljujuje mi što sam je uputila na adresu koja je, pokazat će se, bila spasonosna za nju – ispričala je Adisa.

Koji su najčešći znakovi nastanka raka grla?

Najčešći simptomi (znakovi) bolesti su:

promuklost i/ili promjene jačine i boje glasa otežano i/ili bolno gutanje, osjećaj stranog tijela u grlu

oteklina (čvor) na vratu

otežano disanje

neugodan (smrdljiv) zadah iz usta

gubitak na tjelesnoj masi u kratkom vremenskom razdoblju

Kontakt tel. dr. Trobradović: 00 387 61 320 726

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!