Koji poremećaj ličnosti imate? Rak paranoičan, Jarac paničar, Bikovi skloni opsesivno-kompulzivnim poremećajima, Škorpije i Rakovi se povlače u sebe

Saznajte kako su zvijezde predodredile ličnosti svakog znaka zodijaka

Ovan
Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja ličnosti bit će riječ o isprekidanom eksplozivnom poremećaju. Karakteriziraju ga snažni ispadi bijesa koji nisu uopće u skladu sa situacijom.

Bik
Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako s njima pođete raspravljati kako stvari treba raditi, to bi moglo potrajati satima. Sve dok vas ne uvjeri da je u pravu. Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulzivnog poremećaja jer ako nije po njihovom skloni su paničarenju.

Blizanci
Imaju ovisničku ličnost. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose biti sami i imaju konstantnu potrebu osjećati se voljeno i željeno te im to stalno iznova treba potvrđivati. Najizgledniji im je razvoj ovisničkog poremećaja ličnosti.

Rak
Skloni su gradnji zidova oko sebe. Rade to iz straha da će ih neko povrijediti, a vrlo često je taj strah potpuno neutemeljen. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti.

Lav
Prirodno su ponosni i nerijetko misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

Djevica
Povrijedite li je, može se pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu personu. Ne podnose biti sami i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

Vaga
Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, dobrobit pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpija
Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonima graditi zidove oko sebe. No kod Škorpije to može rezultirati izbjegavanjem svih društvenih situacija, razgovora općenito i sveopćim povlačenjem u sebe. Unatoč tome, i dalje žele biti blizu drugih. Kod njih je najizgledniji izbjegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strijelac
Sa svojim prirodnim šarmom skloni su ga iskoristiti i za svoje mračnije potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvaćaju drugačije. Oni mogu razviti antisocijalni poremećaj ličnosti.

Jarac
Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu paničariti pa su skloni anksioznih poremećaja ako nije sve “kako treba”.

Vodolija
Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda na tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je pređu, često imaju karakteristike shizotipnog poremećaja ličnosti. To znači da imaju čudna vjerovanja o načinu na koji svijet funkcionira, a ponekad uključuje i deluzije da su sposobni čitati tuđi um.

Ribe
Vrlo su osjetljive, a posebno na tuđe mišljenje o njima. Kao rezultat toga, često postaju ovisni o tuđoj pažnji. Kad se to i njihova romantična i nježna ličnost spoji, moguć je razvoj histrionskog poremećaja ličnosti. To znači da postaju ovisnici o pažnji u punom smislu te riječi.