KOJI ODJEVNI KOMADI DONOSE SREĆU, A KOJI BAKSUZLUK? Nosite plavo, i barem jednom u životu donirajte cipele!

 Postoje razne veze između načina oblačenja i sujevjerja

Za neke stvari mislimo da donose sreću, a neke baksuzluk. Donosimo vam najzanimljivije “veze” između garderobe i sujevjerja.

 Nošenje odjeće naopako

Ako slučajno obučete nešto naopako, neko će vam reći da će vas pratiti baksuz, ali mnogi misle i da bi ovaj dan morao da vam bude sretan.

Isto važi i za čarape. Nenamjerno oblačenje čarapa naopako smatra se dobrom srećom. Također ih onda morate tako nositi cijeli dan da bi se sreća ostvarila.

Dugmad na odjeći

Neparan broj dugmadi na odjeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću.

Zanimljivo je da davanje i primanje dugmadi simbolizira dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznovjerje vezano za dugmad je to da, ako pronađete dugme, treba ga uzeti i staviti u džep jer je ono onda znak vaše dobre sreće.

Nošenje odjeće s tačkicama

Ovo je jedno od najstarijih praznovjerja vezanih za garderobu, a poznato je u različitim dijelovima svijeta.

Naime, smatra se da nošenje odjeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

 

Nošenje plave odjeće

Neki smatraju da je plava sretna boja koja privlači uspjeh.

Nebo je plave boje i nošenje odjeće u toj boji simbolizira pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima.

Također, poznato je i “pravilo” da mlada na dan vjenčanja treba nositi nešto plavo.

Nošenje cipela

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju, iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali, znači da ćete dobiti dobre vijesti poštom.

Stavljanje cipela na stol ili na krevet znači lošu sreću i možete očekivati da ćete se uskoro posvađati s nekim.

Prema praznoverju, ako vam partner pokloni par obuće, vaša zajednička budućnost postaje upitna. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze, mada ne vjerujemo da bi vam poklanjao cipele ako želi da raskinete.

Jednom u životu treba donirati par cipela osobi kojoj je to potrebno. Prema jednoj staroj izreci, ako to ne učinite, u idućem životu hodat ćete bosi.

error: Content is protected !!