Koji mjesec u ovoj godini je najgori za vaš horoskopski znak? Vage su pregrmile najgori period. Rakovima je mart najgori, a Ovnovima – juni…

Ponekad, bez obzira na to koliko pokušavamo da izbjegnemo neželjene situacije, zvijezde nam nameću probleme i loše faze. Saznajte koji mjesec u godini će biti težak za vas i budite spremni da se suočite sa poteškoćama.

Ovan
Prema astrologiji, juni će najvjerovatnije biti težak mjesec za ovaj znak, jer će biti ugrožena njihova 6. kuća zdravlja i dnevnih obaveza. Ovnovi moraju da posvete vrijeme sebi i da brinu o svom zdravlju. Ne vole usporeni tempo života, ali moraju da uspore kako bi što lakše podnijeli poteškoće koje ih očekuju.

Bik
Septembar je mjesec kada će Bikovi vidjeti dosta preokreta i promjena, jer Uran ima snažan uticaj na svoj astrološki grafikon. Oni moraju ostati strpljivi i sačekati da promjene učine svoje.

Blizanci
U avgustu će biti ugrožena vaša sedma kuća ljubavi i partnerstva. Može doći do potencijalnih nesporazuma, ali to će se završiti do kraja mjeseca.

Rak
Za Rakove je mart težak mjesec. Moraju obratiti pažnju na komunikaciju, usporiti i direktno govoriti o svojim problemima kako bi ih riješili.

Lav
Za Lavove, avgust – kao rođendanski mjesec takođe će biti težak pošto je to retrogradni period. Prilikom kreiranja rođendanskih planova, moraju biti sigurni da će ih ostvariti prije ili poslije retrogradnog postupka. Potrebno je da izbjegavaju nesporazume sa njihovim najbližima.

Djevica
Decembar će biti teška faza za Djevice. Mogu očekivati da će doći do sukoba u njihovom ličnom i profesionalnom životu, jer će njihova osma kuća biti donekle osporena tokom ovog vremena. Moraju pokušati da duboko dišu i uz velike probleme ostvare svoje životne planove.

Vaga
Januar i početak februara je najizazovnije vrijeme za ove pojedince. Možda su ispunjeni napetostima, anksioznošću i nedostatkom sna zbog prekomjernog rada. Njihovo zdravlje bi moglo biti ugroženo, pa bi trebalo da odvoje vrijeme i da posjete doktora.

Škorpija
April može biti teško vrijeme za Škorpije, jer imaju tendenciju da se osjete malo osjetljivije nego inače. Postoje šanse da će se suočiti sa prošlim odnosima tokom ove retrogradne faze u martu, zbog čega će im dani u aprilu teško pasti.

Strijelac
Novembar je mjesec za ispravljanje grešaka. Što prije preuzmete odgovornost za svoje prethodne greške, bolje će biti u budućnosti. Međutim, ovo može biti teška faza za vas.

Jarac
April je mjesec kada retrogradni život Merkura stvara određeni haos kada je u pitanju vaše zdravlje, tako da ako se u ovom trenutku suočavate sa bilo kojim zdravstvenim pitanjima, morate se brinuti o tome.

Vodolija
Jul je mjesec u kojem ćete osjećati kako neko testira vaše zdravlje i ljubavni život. Iako je ova godina generalno dobra za Vodolije, ovog mjeseca bi se mogle osjećati kao da su same na svijetu. Moraju obratiti pažnju na određene oblasti svog života tamo gdje je to potrebno.

Ribe
Maj je mjesec kada Jupiter utiče na ovaj horoskopski znak, i to bi moglo dovesti do nekog ozbiljnog preopterećenja. Moraju da posvete vrijeme sebi, pokušaju da budu smireni, jer se stvari mogu pogoršati.