Koji je vaš posao iz snova? Strijelci su rođeni sportisti, Blizance ubija monotonija, Ribe najbolje plivaju u umjetničkim vodama…

Svaki zodijački znak poseduje posebne sklonosti i sposobnosti koje najbolje mogu da se ispolje kroz određena zanimanja.

Jer, posao koji se radi s ljubavlju, obavlja se tri puta efikasnije.

Ovan

Ovaj energični znak dobro se snalazi u svakom poslu koji zahtjeva kreativnost, hrabrost, rizik i akciju. Voli da radi samostalno, ne podnosi ograničenja i autoritete. Zanimanja koja mu odgovaraju su sportista, vojnik, policajac, menadžer, istraživač, elektrotehničar, advokat, učitelj.

Bik

Praktičan je, spor i oprezan, pa ni u poslu ne voli rizik. Karijeru gradi polako i uz mnogo truda. Poslovi koji obećavaju brzu zaradu uglavnom ga ostavljaju ravnodušnim i radije se priklanja starim, sigurnim i već oprobanim metodama u poslu. Posjeduju talente za umjetnost i biznis. Trebalo bi da bude pokretljiviji i otvoreniji za savremene tokove. Zanimanja koja mu odgovaraju su bankar, arhitekta, glumac, muzičar, računovođa, poljoprivrednik, modni kreator.

Blizanci

Njihova karijera vrlo je promjenljiva kao i oni sami. Mnogo toga započnu a malo dovrše, otud brojni usponi i padovi. Ovaj intelektualni znak kao stvoren je za poslove u kojima može da upotrebi svoju mentalnu i fizičku pokretljivost, pronicljivost, elokvenciju i snalažljivost. Najsretniji su kada mogu da rade više poslova istovremeno, jer ih monotonija ubija. Zanimanja prikladna za Blizance su novinar, sekretarica, fotograf, advokat, trgovac, poštar, izdavač, karikaturista, vozač, političar.

Rak

Iako je većina predstavnika ovog znaka osjetljiva i podložna uticajima, kada je u pitanju novac ili posao sposobni su i praktični. Vole sigurnost, pa im nije teško da obavljaju i monotone poslove, ukoliko im donose materijalnu korist. Iako su im dom i porodica na prvom, a karijera na drugom mjestu, kada posjeduju neki talenat, lako stižu do vrha. Zanimanja koja im odgovaraju su ekonomista, bolničar, pomorac, pisac, vaspitač, trgovac, defektolog, privatni preduzetnik.

Lav

Posjeduje veliku ambiciju i nepokolebljivu volju. Odličan je organizator. Ne voli pozadinske poslove, mrzi jednoličan rad, a detalje prepušta drugima jer njega to zamara. Najčešće izgradi karijeru koju priželjkuje ili žarko želi. Ne voli da bude neprimećen i pomalo je snob, pa ga privlače elitistička zanimanja kao što su glumac, zabavljač, nastavnik, menadžer, rukovodilac, fotomodel, sportski komentator, sportista, ljekar.

Djevica

Ne žudi toliko za karijerom koliko da svoj posao obavlja korektno i na vrijeme. Najmanje je osjetljiva na slavu i publicitet od svih znakova. Temeljna je, savjesna i praktična. Na poslu ne voli previše da se eksponira. Niko nije takav perfekcionista. Zanimanja koja joj odgovaraju su ljekar, bankar, blagajnik, pisac, časovničar, lingvista, kritičar, savjetnik.

Vaga

Poznata je po svojim sposobnostima taktiziranja i vještini diplomatije. Niko kao ona nije u stanju da tako vešto izloži svoje stavove i brani i opravdava svoje ili tuđe postupke. Veliki je esteta i etičar, drži do forme i odnosa sa okolinom. Odgovara joj timski rad, jer je po prirodi neodlučna. Prikladna zanimanja za nju su pravnik, sudija, političar, diplomata, likovni kritičar, kozmetičar.

Škorpija

Rano se odlučuje za zanimanje kojim će se baviti, jer od malena zna šta hoće.
Poslu, kao i svemu ostalom, pristupa strastveno i predano. Maksimalno se posvećuje poslu i koncentriše na svoje radne obaveze. Privlači je sve što je tajanstveno i nedovoljno istraženo. Zato joj posebno odgovaraju zanimanja hirurga i novinara.

Strijelac

Aktivan je i nemirnog duha, pa se teško zadržava na jednom mjestu. Naglašen znak Strijelca ima veliki broj sportista, ali i intelektualaca kao i onih koji su svojom specifičnom ideologijom uticali na razvoj mišljenja svoje sredine.
Sportista, trgovački putnik, profesor filozofije, sveštenik, ambasador, zanimanja su koja mu leže.

Jarac

Ambiciozan je i veoma korektan u obavljanju poslova, savjestan, marljiv, uporan i uvijek se trudi da proširi i usavrši i svoj posao i svoje sposobnosti.
Njegova zanimanja su političar, pisac, kompozitor, psihijatar, građevinac, arhitekta, arheolog, geolog, baštovan, zemljoradnik, organizator, nadzornik.

Vodolija

Voli uzbudljive poslove, monotonija je odbija i ruši svaku ambicioznost.
Najčešće se bavi pisanjem, muzikom, filmom, a privlače je i zanimanja pilota, turističkog vodiča, stjuarda, ugostitelja. Fotoreporter je idealno zanimanje za Vodoliju jer predstavlja spoj onoga što ona voli i čime vlada, snimanja i pisanja.

Ribe

Odlikuje ih velika osećajnost koju unose u svaki dio svog života, pa i u posao. Veoma su podložne uticajima okoline, a glavne mane su im nedostatak upornosti i borbenosti. Najbolje se osjećaju kada rade u velikim grupama i kolektivima, ponekad gotovo izgubljene u masi koja ih okružuje. Srodna su im sva zanimanja u velikim zdravstvenim, socijalnim i umjetničkim instutucijama kao što su, na primjer, socijalni radnik, bolničarka, učitelj, vaspitač, upravnik zatvora, glumac, pjevač, slikar.