Koji horoskopski znak je idealan za vas: Škorpije su najsretnije uz Jarca ili Vagu, Ribama najbolje odgovaraju Ovnovi, Djevice će usrećiti Lavovi

Otvorene Ribe i aktivni Ovnovi, tajanstvene Škorpije i uravnotežena Vaga. Kad je riječ o našem karakteru i kako se razumijemo sa drugim ljudima, nije loše baciti pogled na horoskop. Čak iako ne vjeruješ astrolozima, možeš pročitati tekst i otkriti koje ti karakteristike odgovaraju, a koje ne.

 

Vodolije
Rođeni u znaku Vodolije odlučne su osobe, tolerantne, dobro rade u timu i teže nezavisnosti i slobodi. Boriće se za ideale, zanimaju se za aktualnosti i orijentisani su na budućnost. Idealnog partnera Vodolije će pronaći u drugim Vodolijama, ali i u Djevicama.

Ribe
Ribe su senzibilne i malo potrebno je malo spoljnog uticaja da postanu nesigurne. Vrlo su prilagodljive i pune razumijevanja. Teže ka mudrosti i spoznaji, duhovnosti i uviđajnosti. Odličan su par s Ovnom, ali slažu se i Blizancima, Rakom i Jarcem.

Ovan
Ovnovi su ambiciozni, ponosni, živahni i vrlo aktivni. Njemu ne smije ništa da bude dosadno, vrlo je strastven i odlučan. Zbog toga mu je potreban partner pun razumijevanja – poput Ribe. Takođe se dobro slažu s Blizancima i Lavovima.

Bik
Rođeni u znaku Bika su uporni, tvrdoglavi i pravi su hedonisti: materijalna i nematerijalna dobra njihova su strast. Bik teži ka uživanju u životu, ali je vrlo častan i bez obzira na sve uvijek će reći svoje mišljenje. Zbog toga treba partnera koji ga razumije – na primjer Strijelca ili Vagu.

Blizanci
Blizanci su živahni, radoznali i žude za znanjem. Ali četo sumnjaju u sve i svašta i gotovo uvijek razotkriju svaku laž. Uzori su im veliki mislioci. Uvijek sve planiraju u sekundu, koncentrisani su na posao i sve brzo shvataju i nauče. Odlično im odgovaraju Vage i Ovnovi.

Rak
Rak se boji gubitka, jako je empatičan, povriojedljiv, ali i pun razumijevanja za druge. Veliki je sanjar te traži sigurnost i predanost. Idealan partner Raku treba pružiti osjećaj sigurnosti: na primjer Lavovi. Ali, Djevice, Ribe i Vodolije mogu usrećiti rođene u znaku Raka.

Lav
Lav je pun životne energije, teži tome da bude u centru pažnje pa je zbog toga često pod pritiskom – koji sam sebi napravi! Lav djeluje mirno, sigurno i odlučno. Njegov partner takođe mora biti harizmatičan. Odlično se slaže s Rakom, ali i s Ovnom, Lavom, Djevicom i Jarcem.

Djevica
Djevice vole red, organizovane su i razumne, čvrsto stoje s obje noge na zemlji i izuzetno cijene sigurnost. Stalno su u potrazi za ravnotežom pa analiziraju sve oko sebe – ali često i sebe same. Dobro se slažu s Lavovima i Strijelcima, ali i Škorpije, Rakovi ili Vodolije mogu im puno pružiti.

Vaga
Vaga teži ka ravnoteži i harmoniji. Svoje različite potrebe i osjećanja može i stanju je oprezno odvagati i izbalansirati. Defanzivna je te želi ravnotežu koja je prvenstveno objektivna. Vage mrze nepoštenje i nepravdu te se uvijek zalažu za slabije. Idealni partner za vagu su Škorpije i Blizanci.

Škorpija
Škorpije su tajanstvena, čarobna bića. Uvijek su u potrazi za spoznajom i pravim smislom stvari. Žedni su znanja i jako su znatiželjni. Optimalan partner trebao bi dijeliti s njim znatiželju – naprimjer Vaga ili Jarac.

Strijelci
Strijelci su sanjari i idealisti te žele razumjeti druge ljude. Traže dublji smisao života, puni su razumijevanja i empatični. Strijelcima su idealni partneri pomalo buntovni znakovi – na primjer, Bik, Djevica, Jarac ili Strijelac.

Jarac
Jarac je realan i nema vremena za sanjarenja. Teži ka redu i disciplini. Odlično se slaže sa drugim zemljanim znakovima. Savršeni partner: Škorpija ili Vodolija. Kad Jarac izlazi s Jarcem, treba malo da smanji sopstvene ambicije.