Koje su posljednje riječi prije smrti: Blizanci se pitaju što su uopće živjeli, Lav žali što ne kupi još jednu kuću, Jarac se nada da ga neće zbog sitnih propusta “roštiljati” u paklu

Kad se rodimo, niko ne zna kakav će nam život biti ali je bar njegov kraj izvjestan – doći će ona spodoba u crnom sa kosom u rukama i povesti nas sa sobom. A šta će u tom trenutku svakome od nas biti u glavi?
OVAN
Pa gdje baš sad, možemo li da odložimo to bar za pola sata, samo da skoknem da završim nešto? Ne može? Ok onda, nadam se da tamo gdje idem sve vrvi od akcije, crk’o bih da moram da samo sjedim i blejim u livade sa cvijećem do kraja vremena.

BIK
Izvinite, gđo Smrti, kakva je ekipa tamo gdje me vodite, jesu li druželjubivi? Pu, pu, daleko bilo da su neki bezveze pa da mi čitava vječnost prođe u ćutanju.

BLIZANCI
Da stvarno postoji nešto poslije smrti vratio bih se nekako ovamo i rekao svima da nemaju pojma, da nema ni božanstvenog svjetla, ni livada, ni cvijeća, ni cvrkuta ptica, ništa, džabe se tripuju! Pa što li sam uopšte živio?

RAK
Nije mi žao što napuštam ovaj svijet jer ću konačno ponovo biti sa onima koje volim, a zbog kojih sam bezgranično patio kada su me prerano napustili. Srce mi puca od radosti što ću opet moći da ih zagrlim!

LAV
Ah, jadni svijete, žao mi te jer ostaješ bez ovako fantastične osobe. Toliko žena ostalo nezavedeno, toliko automobila neprovozano, toliko kuća nepokupovano… Pričajte svima kakav je Lav bio da se nikad ne zaboravi moj lik i djelo!

DJEVICA
Zar od svih dana baš danas smrt da mi zakuca na vrata?!? Da neću sad da umrem umrla bih od blama jer mi je labav lastiš na gaćama, a iz čarape viri krompirić. Ju, ju, takva sam gospođa cijelog života bila, a odlazim ko najveća aljkavuša!

PROČITAJTE I OVO

Ovi horoskopski znakovi prejako vole – i zbog toga pate

VAGA
Da li bi bilo bolje kad bih mogla još malo da živim ili je sad idealan trenutak da odem sa ove scene? Da li će me iko žaliti ili će ih sve biti baš briga što mene više nema? O, kad bih samo mogla da vidim šta rade kad mene nema ili ipak bolje ne …

ŠKORPIJA
Gdje si, smrti, pa tebe sam čekala! Hajde, vodi me sa sobom da mogu da se kao duh svetim svima koji su mi se ikad zamjerili. Luda me zabava očekuje, kao duha neće niko moći da me provali ali jadni oni, ni ne znaju šta ih čeka.

STRIJELAC
Ok, što se mora nije teško, zato hajmo što prije. Valjda je i na drugoj strani zanimljivo bar koliko je bilo ovdje, tamo ću bar moći da flertujem do mile volje i da me niko ne smara šta to radim i kad ću kući.

JARAC
Cijeli život sam živio ko pravednik, nisam prekršavao Božije zakone osim kad sam baš morao, neće valjda zbog tih sitnih propusta da me roštiljaju u paklu? Ali i to ću da pretrpim ako me vrte zgodne đavolice…

VODOLIJA
Ne tugujte za mnom jer ćemo se sresti opet, ovo nije konačan rastanak. Možda ćemo biti na drugom mjestu i imati druga lica i imena, ali duše će nam se svakako prepoznati.

RIBE
Znala sam da će jednom i ovaj dan doći, šmrc, ali svi kažu da je tamo mnogo lijepo, šmrc, da ti anđeli češljaju kosu i da ti prave pletenice, šmrc, da nema razloga da se plašim, šmrc, aliiiiii zaaaaaštooooo, baš sad?