Koje su boje sretne kod igara na sreću?

Ako želite da dobijete novac na igrama na sreću, vrlo je važno i šta obučete na dan kada uplaćujete svoje tikete.

Kako je već poznato, crvena boja privlači bogatstvo, ali takođe i neutralizuje negativnu energiju. Stari Kinezi oduvijek su držali novac u crvenim novčanicima jer, po vjerovanju feng šuija, ova boja privlači još više novca u život i osigurava blagostanje.

Zato loto listić ili srećku uvijek držite u crvenom novčaniku, a kad dođe dan uplate, idite korak dalje i na sebi nosite nešto u istoj boji.

Ako listić ispunjavate između svoja četiri zida, potrudite se da dišu elementima koji prizivaju novac. Prema feng šui filozofiji, to su dekoracije u neizbježnoj crvenoj, ali i zelenoj i ljubičastoj boji koje garantuju bogatstvo.

Ipak, postoje izuzeci, pogotovo ako ne podnosite jednu od spomenutih boja.

Njihova moć tad neće “upaliti” kao sredstvo za privlačenje novca u život. Feng šui se ne iskazuje samo u raspodjeli predmeta, nego i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kom provodite vrijeme.

Kinezi vjeruju da su posebno vrijedni novčići pronađeni na ulici, koje zatim treba staviti u (crveni) novčanik i čuvati cijeli dan kako bi vas sreća pratila u stopu. Njihov je običaj da srećte kovanice poklanjaju na vjenčanjima ili proslavi Nove godine.
Zadnja, ali ne i najmanje bitna stavka za privlačenje novca jeste da se riješite starih stvari u domu, kako bi nove mogle da zauzmu svoje mjesto.