Koje osobe su najsklonije prevari: na vrhu piramide su visoki frajeri, slijede plavuše, ljubitelji rokenrola, učitelji….

Možda ste očekivali muškarce poput Džordža Klunija i žene poput Kim Kardašijan, ali kad je preljubništvo u pitanju, rezultati su više nego iznenađujući.

Znake da hodate s preljubnikom/icom ponekad je teško vidjeti, a možda to ni ne želite. No, naučnici su otkrili koji ljudi, prema nekim statistikama, imaju više šanse da vas prevare. Zato, dobro procijenite koliko je osoba koja vam se sviđa visoka, koja joj je prirodna boja kose, da li je zavisnik od Tvitera i kojim se poslom bavi…

Visoki frajeri

Zanimljivo istraživanje stranice za upoznavanje IllicitEncounters.com otkrilo je da muškarci viši od 177 centimetara imaju dva puta veće šanse da prevare svoju partnerku.

Obožavaoci rokenrola

Još jedno istraživanje istog portala otkrilo je da čak 41 posto preljubnika obožava rok muziku.

Plavuše

Istraživanje stranice CheaterVille.com otkrilo je da čak 42 posto žena koje su prevarile svoje partnere imaju plavu kosu. Zanimljivo je da samo 11 posto žena koje su prevarile imaju crnu kosu.

Korisnici Tvitera

Velika angažovanost na društvenim mrežama može da šteti vašoj vezi. Istraživanje Univerziteta Misuri pokazalo je da oni koji su mnogo na Tviteru imaju i više konflikata i prevara.

Učiteljice i IT stručnjaci

Kad su zanimanja u pitanju, neobično istraživanje koje je proveo AshleyMadison.com otkrilo je da je velika šansa da je žena koja je prevarila partnera zaposlena u školstvu, odnosno da je učiteljica, a isto istraživanje otkrilo je da su muškarci koji će najvjerovatnije prevariti IT stručnjaci.

Šopingholičarke

Znak prevare može biti i iznenadna sklonost kupovini jednog od partnera. Istraživanje AshleyMadisona otkrilo je i da više od trećine žena više pažnje poklanja izgledu kad se upuste u prevaru, a njih čak 27 posto ima tajnu kreditnu karticu.