Koje namirnice jesti za seksipilni bonzani ten?

Bronzani ten je nešto što većina nas priželjkuje tokom ljetnjih mjeseci. Pa ipak, boravak na suncu može biti opasan, jer izlaganjem štetnim UV zracima povećavamo rizik od raka kože, podstičemo pojavu bora i smanjujemo elastičnost našeg najvećeg organa.

Međutim, dozirano sunčanje ima mnogobrojne benefite po naše zdravlje, a na prvom mjestu, njime poboljšavamo raspoloženje. Uz to, boravak na suncu pozitivno utiče i na kvalitet sna. Kako bismo spojili lijepo i korisno, uživali u suncu i dobili željeni bronzani ten, u nastavku donosimo provjerene savjete.

Bronzani ten na bezbjedan način

Prije svega, važno je napomenuti da je najvažniji element nege kože – zaštita od sunca. Sprječavanje štetnih uticaja sunca mnogo je efektivnije nego liječenje posljedica. Isto tako, nemojte misliti da sunce nije štetno u proljeće i na jesen: UVA i UVB zraci jednako su štetni i tada, jer smanjuju količinu kolagena i elastina u koži, što doprinosi ranom starenju kože. Jedna od posljedica pretjerane izloženosti sunčevom zračenju su i hiperpigmentacije, kao i ona najopasnija – melanom.

Dermatolozi predlažu da koristite kreme za zaštitnim faktorom 50+ cijele godine. Ona se na lice nanosi prije šminke.

U nastavku saznajte koje namirnice vam mogu pomoći da dostignete i održite bronzani ten.

Tokom ljeta, najbitnije je da održavate zdravlje svoje kože. Redovno pijte dovoljno tečnosti i koristite preparate koji hidriraju kožu. Savjet je da na kožu nanosite gel aloje vere, jer je hidrira i umanjuje oštećenja nastala pretjeranim izlaganjem suncu.

Astaksantin je moćan antioksidant koji se preporučuje prilikom borbe sa štetnim UV zracima. Nabavlja se u apotekama kao suplement.

Ukusne i veoma hranljive, sjemenke suncokreta bogate su vitaminom E, koji štiti ćelije kože od oštećenja i čini kožu zdravom i elastičnijom. Uz to, ove sjemenke utiču na proizvodnju melanina, koji štiti kožu od UV zračenja, kao i beta-karotena, koji sprječava osetljivost kože prilikom izlaganju suncu.

Jabuke su bogate vitaminom C, koji utiče na proizvodnju kolagena i čini našu kožu mekom i elastičnijom. Uz to, ovo voće sadrži vitamin A, koji umanjuje rizik od raka kože.

Kelj sadrži karotenoide, koji utiču na bolji ten prilikom sunčanja. Uz to, ima i mnogobrojne druge benefite po naše zdravlje, pa razmislite da ga uvrstite u dnevni meni.

Kako biste izbjegli dehidrataciju i štetne posljedice sunca, a u isto vrijeme postigli bronazni ten, jedite dinje.

Ne samo što sadrži karotenoide, mango je bogat antioksidantima koji umanjuju rizik od različitih vrsta kancera.

Omiljeno ljetnjo voće, breskve, takođe promovišu bronzani ten, a uz to, održavaju balans krvnog pritiska i poboljšavaju funkciju mozga.

error: Content is protected !!