Koje 3 stvari ne smijete imati u kupatilu: ODMAH IH IZBACITE, JER DONOSE NESREĆU!

Za kupatilo se smatra da je prostorija u kojoj je najteže održati dobar feng šui. Prema ovoj tradiciji smatra se da je kupatilo mjesto koje najčešće ometa slobodan protok pozitivne či energije i da je zato važno posvetiti posebnu pažnju uređenju ovog dijela doma.

Postoje određene stavri koje su prema feng šuiju zabranjene u kupatilu, jer se smatra da u ovom prostoru stvaraju nepovoljnu energiju i loše utiču na atmosferu i raspoloženje u domu, posebno na tok finansija u prostoru. Evo koje 3 stvari treba izbaciti i izbjeći kada je riječ o feng šui uređenju kupatila:

Slavine koje cure su često najčešća greška.
Curenje vode u umivaoniku, kadi, tuš kabini ili iz vodokotlića simbolizije „curenje“ novca iz doma. Smatra se da curenje donosi siromaštvo, čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz vaše kuće. Zato je važno popraviti sve slavine i izbjeći bilo kakvo kapljanje ili curenje vode.

Prazne bočice kozmetike, stare četkice za zube, izložene prljave peškire, smeće, slomljene stvari, polomljena ogledala, stalno pretrpana i otvorena korpa za prljav veš…
Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka cijelom domu. Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila. Ovo je prostor koji služi za održavanje čistoće, pa on sam treba uvijek da bude uredan i čist. Kupatilo je najbolje uraditi u minimalističkom stilu, sa što manje stvari u njemu, kako bi se u njemu izbjeglo „taloženje“ loše energije.

Vještačko cvijeće
Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvježite njegov izgled, nikada u njega ne unosite vještačko i plastično cvijeće. Ovo loše utiče na feng šui energiju, odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli iskoristiti za svježe biljke u kupatilu koje sjajno utiču na feng šui. Preporučuje se da u kupatilu gajite zlatni potos, bambus, paprat, zamija, ekuliptus, ženska sreća, čuvarkuća… Gajenje živih biljaka u kupatilu, u umjerenoj količini može uljepšati prostor, ali donijeti i sretnu, lijepu energiju koja povoljno utiče na atmosferu u domu i finansije.