Koja to pitanja najčešće muče usamljene duše?

Samice i samci vrlo si često postavljaju ista pitanja, ne bi li otkrili zašto im ne polazi za rukom upoznati pravu osobu.

S obzirom da svi zaslužuju znati kako riješiti najčešće dileme po pitanju izlazaka i ljubavi, psiholog i savjetnica za veze Jennifer Oikle odlučila je otkriti svoje tajne.

 

1. Ako sam tako sjajna, zašto sam još uvijek sama?

Riješimo prvo najčešće pitanje. Upitna je vaša ‘jednačina privlačnosti’. Kombinacija načina na kojim mislite, osjećate i ponašate se čini vas magnetom ili odbojnom. Zato, ako ste sami, morate kopati po sebi i postaviti si pitanja: Koji moji stavovi, osjećaji i/ili potezi nisu usklađeni s privlačenjem ljubavi? Potom ih odbacite kako biste postali magneti.

2. Kako postići da me neko ko mi se sviđa pozove van?

Oikle je zagovornica principa – ne čekajte njegov potez, same reagirajte. Prema njezinim iskustvima, puno je mladića obeshrabreno prethodnim odbijanjima, zbog čega će vam biti zahvalni ako im malo olakšate i pokažete interes. Priđite mu i započnite konverzaciju kako biste i kod njega pobudili interes.

3. Zašto privlačim luzere?

Unutar svakoga od nas postoji ‘ljubavna mapa’ koja djeluje poput radara. Na temelju našeg ranog odnosa s roditeljima, na ovoj se mapi nalazi sve ono što smo nesvjesno naučili očekivati od ljubavi. I ta mapa uvijek reagira na onoga kojeg smatra našim savršenim partnerom. Zato, ako vam se ne sviđaju likovi koje privlačite, morate natjerati taj radar da ucrta sliku zdravijeg partnera koji može zadovoljiti vaše potrebe.

4. Kako da postignem da me tip kojim me ne interesuje ostavi na miru?

Toliko se bojite da ćete povrijediti njegove osjećaje, da više niste u stanju izreći jednostavu istinu! Čim shvatite da neko nije za vas, najljubaznije što možete učiniti jest koristiti ‘oproštajni sendvič’. Tešku istinu recite između dvije pozitivne stvari. Na primjer – ti si sjajan dečko. Ali nismo jedno za drugo. Drago mi je što smo imali priliku razgovarati i sigurna sam da ćeš neku ženu vrlo brzo usrećiti!

5. Kako da nastavim izlaziti kada mi je dosadno, kad sam frustrirana, kad se nižu neuspjesi, kad sam beznadna…

Izlasci su poput maratona, ako uspijete izdržati i ostati u igri, u konačnici ćete prijeći cilj. Ali nastavite izlaziti uprkos uzastopnim odbijanjima i lošim završecima, morate pronaći način da ostanete neporaženi. Srećom, u tome vam može pomoći jednostavna promjena u percepciji. Svaki put kada nešto krene loše, iz tog iskustva izvucite pouku. Pohranjujte svoja iskustva i iz njih izvlačite pozitivnu stranu – uvijek se možete razvijati i postajati sve bolja osoba.