Koja ste Diznijeva princeza prema horoskopskom znaku: SAZNAJTE DA LI STE PEPELJUGA, POKAHONTAS, JASMIN…

U koju ste se priču kao dijete najviše uživjeli, da li ste zamišljali da ste kao Pepeljuga ili kao Snježana? Ali, možda ste skroz pogriješili misleći da ste totalno kao jedna od njih. Jer po svom horoskopskom znaku, vi ste ista…

1. Vodolija – Ana
Rođeni u znaku Vodolije su posebni i napredni – oni su trendseteri. Odvažni su, samostalni i bore se za ono do čega im je stalo – baš poput Ane iz “Zaleđenog kraljevstva” koja je temperamentrna, osjećajna, energična ali i malo sramežljiva. Vama je svijet pun mogućnosti i potrebna vam je konstantna mentalna stimulacija da vam ne bi bilo dosadno. Ne podnosite kada ti se nešto zabranjuje i imate potrebu da istražujete svijet. Volite stimulirajuće razgovore s novim ljudima (ili prinčevima) i okruženi ste otvorenim i interesantnim prijateljima.

2. Ribe – Pokahontas
Sve Ribe obožavaju da imaju strestvenu i duboku vezu sa svima oko sebe, pa i sa svijetom, a kako su intuitivne i mudre u tome i uspijevaju. Lako sklapate prijateljstva i otvorenog ste uma kada su u pitanju ljudi drugačiji od vas – na primjer s rakunom ili djetlićem kao i Pokahontas.
Ribe su nesebične i uvijek žele da pomognu svima, i ne očekuju ništa zauzvrat. Vi ste kreativna, empatična, puna brige i nježnosti, pa i romantična duša koja voli bez granica.

3. Ovan – Jasmin
Ovnovi su vatreni znak i baš kao Aladinova Jasmin gore od svoje hrabrosti, strasti i neprekidne energije. Vaše samopouzdanje i odlučnost su vaše i vrline i mane, jer vam dozvoljavaju da postignete uspjeh, ali vam mogu donositi i probleme u vezi.
Uvijek tražite odgovore na lična pitanja, kao i ona metafizičke prirode i ne bojite se rizika. Odani ste, zavodljivi, hrabri i kompetentni bez obzira na koji izazov naiđete, uvijek ga možete savladati i od njega se brzo oporaviti. Ovnovi su jedan od najdinamičnijih i najkomplikovanijih znakova, pa možete biti sigurni da vam život nikada neće biti dosadan!

4. Bik – Zlatokosa
Bikovi vole ljepotu i užitke. Poput Zlatokose, oni su vrlo društveni, iako ponekad mogu biti površni jer se trude da zadrže svoje prave osjećaje za sebe ili ih dijele tek s nekolicinom prijatelja. Moćni su i snažni, pouzdani i vrlo, vrlo tvrdoglavi!
Bikovi mogu biti previše zaštitnički nastrojeni prema onima koje vole i ponekad mogu imati problema s promjenama, ali imaju dobar smisao za humor i kako su jedan od senzualnijih znakova, pravi su romantičari u dubini duše.

5. Blizanac – Tiana
Nježna, znatiželjna, privržena, odana i žedna za znanjem, tipična žena Blizanac je puna brze i ponekad nestašne energije. Poput Tijane, glavne junakine “Princeze i žapca” vi ste obazriva, marljiva i fascinirana stvarima oko sebe.
Takođe, veoma ste pričljiva osoba, cijenite komunikaciju i tražite prijatelje i partnere koji mogu biti ukorak s vama. Imate neopisivu energiju koja se ne može obuzdati već je u konstatnnoj potrazi za novom avanturom.

6. Rak – Pepeljuga
Rakovi su često zapleteni u svoje snove, puni emocija i vrlo osjetljivi. Baš kao Pepeljuga, vi ste nježna i privlačna osoba. Često ste enigma i drugi ne bi trebalo da se čude kad ste misteriozna, ekscentrična i površna osoba, pa na primjer nestanete s žurke u ponoć. Pod vodjstvom mjeseca, Rakovi su u stalnoj promjeni, neuhvatljivi, ali jednom kada ih neko prevari, neće im to tako brzo zaboraviti.

7. Lav – Mulan

Kao vatreni znak čija planeta je Sunce i simbolizuje ih lav, Lavovi se mogu opisati jednom riječi: odvažni. Poput Mulan, tvrdoglavi ste, strastveni i prije svega neopisivo odani. Lavovi su prirodni vođe i vrlo samopouzdani. Oni su i iskreni i avanturisti, ali kao Mulan, odvojiće se od voljenih ako vide da su potrebni negdje za veće dobro. Vaša najveća vrlina je to što možete ostvariri sve što poželite – i u ljubavi i u životu.

8. Djevica – Bel
Djevice su brižne, radoholičari i praktični ljudi. Poput Bel, iz “Ljepotice i zvijeri” i vi se žrtvujete za druge, odani ste i dragi – i volite da čitate! Djevica je zemljani znak, što znači da ste povezani s drugim ljudima i vrlo prizemljeni. Imate dublji osjećaj za ljudskost i volite da činite pravu stvar.
Održavate optimističnu nadu za druge ljude, čak iako su vas povrijedili, što znači da ste skloni da date drugu šansu – što se završilo poprilično dobro za Bel i Zvijer ako nas pitate. Imate unikatnu i sramežljivu ljepotu koja se ističe na suptilne načine, najčešće u vašem ljupkom društvu i po govoru punom ljubavi koji dajete drugima.

9. Vaga – Snježana
Vage vole harmoniju, mir i dosljednost. Poput slatke Snježane, generalno volište da su stvari poštene, ne volite sukobe, kooperativni ste i romantični. Nježni ste i dragi, iako možda preveliki idealista. Vage vole da budu na polju i traže spokoj, kako u ljubavnoj vezi, tako i u životu.

10. Škorpija– Merida Hrabra
Često se smatraju najsnažinijim znakom u horoskopu. Škorpije su hrabre, otporne na sve, strastveni i snalažljivi. Mudri ste za svoje godine, a vaša dramatična narav može da bude i vrlina i mana, ali svakako vam omogućava da nikad nemate dosadan život. Kao i Merida, otvorenog ste uma, iskreni i pouzdani – bitno vam je da ispunite svoje snove. Škorpije su dobri prijatelji iako su ponekad ljubomorni, ali generalno mogu da se kontrolišu i promišljeno da reaguju. Tvoj karakter je dinamičan, energičan i snažan.

11. Strijelac – Arijel
Strijelci su zagirani, entuziastični i vječni optimisti. Volite promjene i važna vam je sloboda, baš kao i Maloj Sireni. Arijel je jednom ostavila sve da bi dobila noge i istražila kopno. Ekstrovertni ste i strastveni, ali ponekad nestrpljivi i nemirni. Poput Arijel, nekad zamisliš šta želiš i ne posustaješ dok vam se to ne ostvari. Obožavate da istražujete raznovrsnost u životu i ne planirate uskoro da usporite ili stanete.

12. Jarac – Elsa
Jarčevi su odgovorni, strpljivi i vrlo disciplinovani. Dobri ste u vježbanju samokontrole i praktični kada je u pitanju donošenje odluka. Tipično ste ozbiljniji od ostalih znakova, jer ste samostalna, radoholičarka i pouzdana. Baš kao drugoj sestri iz “Zaleđenog kraljevstva”, Elsi, ništa nije važnije od porodice i onih koji su vam poput familije.
Vaše široko znanje ponekad ostavlja utisak da da se pravite pametni, ali to je samo zato što je uspjeh nešto čemu neprestano težite. Osjetljivi ste i odani u dubini duše, pa ako neko uspije da probije vašu čvrstu spoljašnjost, imat ćete prijatelja za cijeli život.