Koja krvna grupa najbolje, a koja najgore podnosi stres?

Krvnu grupu važno je znati i zato jer nam ona može reći kojim smo bolestima skloni, ali i kako se nosimo sa stresom te kako se najbolje riješiti stresa s obzirom na krvnu grupu.

Kako ćete se nositi sa stresom ovisi i o tome koja ste krvna grupa. Naime, znanstveno je dokazano da osobe s krvnom grupom A najgore podnose stres, a to je zato jer imaju višu razinu kortizola u krvi, hormona odgovornog za osjećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa.
Fizička aktivnost odličan je način za tjeranje stresa, a stresu podložnim ljudima s krvnom grupom A preporučuju se umirujuće fizičke aktivnostipoput tai chija i joge koje snižavaju razinu kortizola.

Osobe s krvnom grupom 0, pokazala su istraživanja, pak najbolje podnose stresne situacije, ali isto tako im treba pomoć da iz tijela izbace hormon kortizol. U tome će im najbolje pomoći energična tjelovježba koja će ekspresno ukloniti osjećaj stresa.

Osobama s krvnom grupom B najviše pašu joga i drugi blaži oblici tjelovježbe, dok pojedinci s krvnom grupom AB najbolje funkcioniraju kada je njihova dnevna rutina uravnotežena, bez prevelikih oscilacija osjećaja stresa.

(zadovoljna.hr)