Koja je vaša astro dijeta? Mršavite prema svom horoskopskom znaku, nikad lakše do vitkosti!

Mnogi ljudi svakodnevno čitaju horoskop kako bi vidjeli šta ih očekuje u ljubavi, zdravlju, poslu, ali astrologija može mnogo više. Žilijan Novs, astrolog, objašnjava kako nas zvijezde mogu voditi na putu do sticanja vitke linije, ali i daje savete o dijetama prema horoskopskim znakovima.

OVAN: Takmičenje kao motivacija
Za ovnove kažu da su skloni da počnu nov režim ishrane bez previše planiranja očekujući brze rezultate, ali i da mogu izgubiti interesovanje ako efekti dijete nisu vidljivi u kratkom roku. Dobra ideja za njih je da se s nekim takmiče jer će ih želja za pobedom naterati da daju najbolje od sebe.
Savjet: Ovnovima je bitno da se fokusiraju na proteine umjesto na ugljene hidrate.

BIK: Gladovanje ga čini jadnim
Bikovi vole jesti, pa se zbog stroge dijete mogu osećati uskraćeno i jadno. Zbog toga bi trebali držati dijetu punu ukusne, ali zdrave hrane kreativno aranžirane na tanjiru kako bi izgledala što bolje kad započnu obrok. Pripadnici ovog znaka treba da se podsećaju kako im zdrava ishrana može pružiti jednako puno zadovoljstva kao i ona bogata kalorijama, naročito ako imaju vremena i prostora da sami uzgajaju salate, drugo povrće, začine… Jednom kad se upuste u dijetu, žilavost i istrajnost bikova će doći do punog izražaja i neće lako odustati.
Glavni savjet za njih je da izbjegavaju šećer i pretjerano tešku hranu.

BLIZANCI: Lako sagorijevaju kalorije
Blizanci, kako to njihov znak i sugeriše, vole raditi najmanje dvije stvari odjednom, pa je za njih idealna kombinacija dijeta sa programom vežbanja. S obzirom na to da su uopšteno aktivni i stalno u pokretu, blizanci prilično brzo i jednostavno mogu sagorjeti kalorije, a glavni izazov je kako ostati posvećen jednoj dijeti umjesto prebacivanja i iskušavanja nečeg drugog nakon samo nekoliko dana. Blizanci bi trebalo da daju sebi dovoljno vremena da sjednu i pojedu uravnotežen obrok umjesto da nešto jedu s nogu jer su u žurbi, a skloni su i tome da o novom načinu prehrane više pričaju nego što ga stvarno praktikuju.

LAV: Lako mu je istrajati
Za lavove je vrlo važno da su zadovoljni sami sobom zbog čega je dijetu najbolje promatrati kao način da to postignu. Spontanost i samopouzdanje omogućuje im da prihvate nove zdrave planove prehrane pune ideja i entuzijazma, a snaga karaktera pomaže im da istraju. Budući da žude za priznanjem i odobravanjem, trebalo bi da ignorišu svakog ko bi ismevao njihove pokušaje ili kritikovao uzdržavanje.
Savjet lavovima je da bogate soseve zamene laganim marinadama.

DJEVICA: Nije za brze dijete
Djevice su praktične i metodične, dobre su u pravljenju lista, za njih je prehrana uvek vrlo važna, a ako se upuštaju u poseban režim, neće im biti problem voditi dnevnik ishrane, planirati sve što će jesti prema hranjivim vrijednostima i zdravstvenim prednostima. Za njih nisu brze dijete, a problem može predstavljati sklonost perfekcionizmu, pa ne bi trebalo da budu prestrogi prema sebi ako se koji put “okliznu”.
Savjet za djevice je da više konzumiraju organsku hranu kako bi izbjegli alergije.

VAGA: Birati hranu bogatu kalijumom
Uz toliko puno dijeta na raspolaganju, vagama će biti teško da se odluče za jednu, a kada se i odluče, mogu doći u iskušenje da se ipak prebace na neku drugu. Motivacija koja će da prati navike u ishrani kako bi postigli hranjivu ravnotežu vagama ne manjka, naročito ako će ih rezultat učiniti fizički još privlačnijima. Vage bi trebalo da drže dijetu s najboljom prijateljicom kako bi mogle da dijele iskustva.
Savjet: birajte hranu bogatu kalijumom poput banana, lisnatog povrća, ribe i jogurta.

ŠKORPIJA: Ne smeta mu strogi režim
Škorpije imaju snažniju volju od bilo kog drugog znaka, stoga, kad se odluče na dijetu, gotovo sasvim sigurno će se i pridržavati odabranog načina prehrane kako bi kontrolisali svoje nagone, a neće im biti problem ni da se podvrgnu strogoj dijeti ako ih na kraju puta čekaju rezultate kakve žele. Škorpije neće odati šta preduzimaju, samo će se zagonetno smješkati dok budu slušali komplimente kako dobro izgledaju, uživajući u svojoj tajni.
Savjet: unesite što više sirove hrane u svoju prehranu.

STRIJELAC: Želi brze rezultate
Strijelac voli postavljati ciljeve i uživa u izazovima, ali može izgubiti volju ako rezultati nisu brzo vidljivi. Rijetko nešto obavljaju polovično i baciće se u novu dijetu s oduševljenjem i optimizmom, ali suzdržavanje im može biti teško je su skloni pretjerivanju. Treba da budu realni u vezi sa mogućim postignućima na nedjeljnom nivou i da uključe vježbanje i zabavu u dijetu.
Savjet: pavlaka, so i šećer imaju zdravije zamene.

JARAC: Ne traži lagani uspjeh
Postojano napredovanje prema postavljenom cilju najbolje funkcioniše kad su jarčevi u pitanju. Oni neće tražiti lagani uspjeh preko noći. Što je dijeta teža, zadovoljniji će biti kad ostvare cilj. Nije im problem da izdrže sva odricanja ako je kraj na vidiku. Ne bi trebalo da budu prestrogi prema sebi, zdrava prehrana može biti užitak, a dijeta ne mora biti test izdržljivosti.
Savjet: kalcijum je naročito važan za jarčeve.

VODOLIJA: Mora znati kad treba stati
Vodoliju privlače neuobičajeni načini obavljanja stvari, oni su inovativni i originalni, stoga je za njih idealno da odaberu neki plan ishrane i sprovedu ga. Ako im postane dosadno ili izgube zanimanje, odustaće od dijete bez puno razmišljanja, ali ako je prihvate kao način života, prilepiće se za nju poput lepka, odolevajući sugestijama da idu predaleko. Ključ je umjerenost, znati kad treba stati, savjetuje im se i da alkohol zamene pivom od đumbira.

RIBE: Teško im je istrajati
Ribe sanjaju o savršenstvu, ali nije imlako da pronađu pravu dijetu, a još im je teže da istraju. Ponekad im se čini nemoguće ostati unutar granica onoga što smiju jesti. Kombinovanje dijete s plesom, jogom ili meditacijom može biti dobro rješenje.
Savjet ribama je da osiguraju dovoljan unos tečnosti jer ponekad jedu kad su zapravo žedni.

Izvor: nadlanu.com