Koja je po zodijaku vaša duhovna životinja: ZAŠTO LASTAVICA PRIPADA BLIZANCIMA, A GOLUBICA VAGI?

Spiritualna životinja je spontani dio svakog čovjeka s njom se rađamo i umiremo i ona nas nikada ne napušta

Ponekad toliko zaglibimo s kontrolisanjem svih stavki u našem životu da nestane svaka čarolija. Postajemo nalik robotima koji u sebi nemaju spontanosti. Gubimo dodir i s našom unutrašnjom životinjom koja nam daje vedrinu i razigranost.

Ponovno povezivanje s unutarnjom duševnom životinjom način je da se izvučeš iz učmalosti i da se ponovno počneš osjećati živom. Svrha duhovne životinje za svaki znak je da nas podsjeti na ono što je unutra, na onaj dio nas koji nikada nije težio da bude išta drugo osim slobodan.

Dok tvoj zodijački znak simbolizira smisao tvoje svrhe u ovom životu, tvoja duhovna životinja odražava tvoj prirodni način kako da to ispoljiš. Spiritualna životinja je spontani dio svakog čovjeka s njom se rađamo i umiremo i ona nas nikada ne napušta, piše Gostica.

Ovnova unutrašnja životinja je vuk
Uz njega otkriva svoju unutrašnju moć. Vukovi predstavljaju rast, povjerenje, brigu, instinkt, intuiciju i prilagodljivost. Vuk uči kako izbjeći nepotrebne sukobe. Ti žestoki grabežljivci, vjeruju svojim instinktima i ne boje se poduzimati akcije. Vuk te podsjeća i ponovno povezuje s tvojim divljim dijelom tebe i podsjeća te da sste zaduženi za svoj život.

Bikova unutrašnja je svinja
Bikovi uz svinju uče kako da uživaju u obilju. Svinje su simboli bogatstva, sreće, odlučnosti, prosperiteta i brzog kretanja. Grčka božica Demetra držala je svetu svinju koja je postala simbol plodnosti. Svinje su inteligentne i prijateljski nastrojene. One znaju kako sebi ugoditi jer kada su slobodne istražuju i uživaju.

Blizancima je unutrašnja životinja lastavica
Blizanci uz svoju duhovnu životinju uče kako da gledaju život iz druge perspektive i kako da promijene smjer. Lastavice imaju impresivne akrobatske sposobnosti koje pokazuju u letu kada love insekte. One simboliziraju brzinu, rješavanje problema, sreću, samospoznaju i vezu. Samo gledanje u lastavice blizancima će donijeti nove uvide, razigranost i radost.

Rakova unutrašnja životinja je losos
On uči rakove kako da pronađu svoj pravi dom i kome uistinu pripadaju. Plivanje lososa uzvodno tokom mriješćenja simbol je duhovne evolucije. Losos nas uči kako biti snažan, ne odustati i ne ići uvijek uz struju. Uči da je važno znati svoje korijene, ali i da je potrebno otpustiti prošlost, odrasti i krenuti dalje.

Lavova unutrašnja životinja je ptica vodomar
On ih uči kako da vjeruju sebi i slijede svoje srce. Vodomar zna kada djelovati, kada uletjeti direktno u neku aktivnost ili samo voljeti. Vodomar je povezan s toplinom, suncem, odanošću i ljubavi.

Djevičina unutrašnja životinja je gavran
Oni su izuzetno pametni. Kao i djevice analitični su i odlučni. Balansiraju svoju promišljenu i nježnu stranu, a s njihovom odanošću se može uporediti samo ona pseća. Gavrani uživaju u životu, baš kao što i djevice koje po uzoru na njih trebaju raširiti svoja krila i poletjeti.

Vagina unutrašnja životinja je golubica
Ona vage kako da nađu ravnotežu između ekstrema. Golubica je Afroditina životinja koja simbolizira mir, ljepotu, nadu i ljubav. Njein pjev je melodičan i podsjeća Vage da uravnoteže svoje unutrašnje disbalanse.

Škorpijina unutrašnja životinja je krokodil
Uči škorpije kako da se spoje sa svojom primarnom energijom i oslobodr svoje moći. Krokodili se smatraju čuvarima ukupnog znanja, otkrivaju kako zaroniti dublje u potrazi za istinom čak i kada je ona skrivena. Krokodil uči kako osloboditi potencijale i kako upravljati s ciklusima kreacije i destrukcije.

Strijelčeva unutrašnja životinja je jelen
Jelen uči strijelce o veličini njihove vlastite naravi. On simbolizira snagu, energiju, strast, plemenitost i mudrost. Reflektira optimizam, zahvalnost i dobar osjećaj u odnosu na život. Uči strijelce kako da nastave svoje putovanje i da je mirno koračanje naprijed najbolji izbor.

Jarčeva unutrašnja životinja je medvjed
On ih uči kako da budu vođe u vlastitom životu. Kada je medvjed uspravan ulijeva poštovanje, a jarce uči kako da otkriju svoj najpotpuniji i najčvršći dio sebe. Medvjed nas uči da slijedimo svoju viziju, da ostanemo uzemljeni i da budemo sigurni u ono što radimo. Medvjed nas poziva da se zauzmemo za sebe, ali i za druge kada je to potrebno.

Vodolijina unutrašnja životinja je zebra
Zebra uči vodolije kako da ostanu vjerni sebe, a da ipak budu dio grupe. Zebra simbolizira individualnost, agilnost, brzinu i objektivne uvide. Zebra vodolijama pomaže da budu kreativni i daje im poticaj da eksperimentiraju i otkrivaju misterije.

Ribama je unutrašnja životinja gušter
Pomaže im da uspore i da iznova stvaraju svoje nove realitete. Gušter provodi puno vremena u samoći i podučava nas o blagoslovu introspekcije. Gušter ribama pomaže da otpuste prošlost, slušaju svoju intuiciju i obraćaju pažnju na svoje snove.