Kog roditelj proklinje, njemu muka ne gine: NE KUNITE DJECU

Kad bi roditelji – specijalno majka, bili svjesni da njihovo proklinjanje svojē vlastite djece može biti uslišano od Allaha, dž.š., sigurno to nikada više ne bi činili jer je beskorisno kajati se, kada se ostvari ono što čovjek ne želi.

Znajte da je kletva, pa čak i samo negodovanje roditelja veoma moćno. Sve i da roditelji ne proklinju djecu, samo ogorčenje na njih dovoljno je da djeca “ne vide bijeloga dana”; njihov život biće samo muke. Takva djeca mnogo stradaju u ovom životu. Razumije se, u drugom životu dobijaju olakšanje, jer ovdje već nešto otplaćuju.

Trpeći muke u ovom životu, djeca tako smanjuju pakao. Jer muka ovog života – “jede pakao/džehenem”. Odnosno kada djeluju duhovni zakoni, oduzima se malo od pakla, od muke. Roditelji koji šalju svoju djecu “do đavola”, obećavaju ih đavolu, pa poslije đavo ima pravo na njih.

U Farasi je bio jedan bračni par. Imali su malo dijete koje je često plakalo, i otac ga je stalno slao „do đavola”. I evo šta se zbilo. Bog je tako dopustio, da kada bi ga on poslao „do đavola” – dijete bi iščezavalo iz kolijevke. Sirota majka bi poslije odlazila kod Hadžiefendije.

„Hadžiefendija, tvoje molitve neka bi bile sa mnom, dijete su uzeli demoni.

Hadžifendija bi odlazio, čitao molitvu kraj kolijevke, i dijete se vraćalo. Ovo se stalno ponavljalo. Sirota žena je govorila:

„Hadžiefendija, tvoje molitve neka bi bile sa mnom, dokle ovako?

„Ja se ne umaram dolazeći, a ti li se umaraš dolazeći da me pozoveš? Đavolu će dodijati i ostaviće dijete – odgovorio je efendija I nastavio dolaziti.
Ubrzo dijete više nije iščezavalo. A kada je odraslo zvali su ga “đavolji rod”. Uzburkavao je cijelo selo; nikome nije davao mira. Šta je sve zbog njega trpio njegov otac! Odlazio bi do nekog čovjeka i govorio mu:

– Onaj je rekao to i to za tebe.

Odlazio je drugome, govoreći isto. Potom bi se ova dvojica zavadila i potukla. Kada bi to shvatili, pošli bi da uhvate klevetnika i da rasprave sa njim. Ali, on bi ih tako prevario da su još oni od njega tražili oproštaj!

Najveće bogatstvo svijeta jeste roditeljski blagoslov. Zato se i kaže: “Traži blagoslov od roditelja.