Ko uživa, a ko jedva čeka zimske minuse? Evo kako horoskopski znakovi podnose ljetne vreline

 

I dok neki horoskopski znakovi obožavaju ljeto i sunce,  neki bi od ljetnih radosti rado pobjegli na hladni Sjeverni pol. Provjerite kako znakovi podnose ljetne vrućine

Ovan
Ako na vrijeme ne pobjegnu od sunca, prvo će ”eksplodirati” njihovo strpljenje, a ako u njihovoj blizini nema klime ili ventilatora onda je najbolje pustiti ih na miru dok se vrućina ne ublaži.

Bik
Bikovi su pravi hedonisti te neće dopustiti da im vruće ljeto stoji na putu do uživancije. Možete ih naći u debeloj hladovini ili u sobi s klima uređajem kako leže zavaljeni na kauču dok pijuckaju omiljeni hladni napitak ispred televizora.

Blizanci
Tkođer najbolje ne podnose velike ljetne vrućine. Nikako im se ne da izlaziti tokom dana pa će društvo pozvati k sebi, ali će zato predvečerje i spuštanje temperatura iskoristiti za odlazak na neku zabavu.

Rak
Senzibilniji Rakovi teško se prilagođavaju visokim temperaturama zbog kojih postaju razdražljivi i neraspoloženi. Bez obzira nalaze li se na moru, jezeru ili rijeci, bitno im je samo da su s porodicom ili dobrim prijateljima.

Lav
Samouvjereni Lavovi dobro podnosi vrućine. Ljeto je Lavovima dobra prilika da skinu višak odjeće sa sebe i pokažu svoje atribute kojima se itekako ponose.

Djevica
Tokom ljeta Djevice ćete najčešće vidjeti negdje u hladu, skrivene ispod šešira širokog oboda koji ih štiti od sunčevih zraka. U tom trenutku vjerovatno će na sebe nanositi losion za sunčanje s faktorom 50. Sunčanje je za njih gubitak vremena i velika prijetnja za zdravlje.

Vaga
Vage ni sama ne može odlučiti voli li ljeto ili ne. U jednom trenutku žalit će se na visoke temperature, a zatim će oduševljeno uskliknuti da joj je ljeto najdraže godišnje doba.

Škorpion
Škorpion ne voli direktno sunce, ali zato voli ljetne noći koje odišu senzualnošću i tajanstvenošću. Po prirodi su Škorpioni vrlo strastveni pa je ljeto za njih često prilika za neku avanturu.

Strijelac
Jedno je sigurno – Strijelac se neće previše žaliti na vrućine, čak i kada mu smetaju. Obožava putovati pa će pronaći idealnu destinaciju na kojoj će se u miru rashladiti.

Jarac
Hvata se u koštac s visokim temperaturama temeljnim rashlađivanjem. Kod njega je klima upaljena 24 sata dnevno, a za svaki slučaj rade i ventilatori, a problem nastaje tek kad mu stigne račun za struju.

Vodolija
Dat će sve od sebe da ostalima pokaže zašto je ljeto najbolje godišnje doba. Vodolijama je ljeto idealna prilika za puno uživanje na otvorenom u društvu prijatelja. More, bazeni, vodeni parkovi – Vodolija je raspoložen za sve.

Ribe
Nježne Ribe ne podnose dobro vrele dane. Cijelo ljeto rado bi provele zatvorene u kući dok ne prođu toplinski valovi i napokon ne stigne jesen.