KO JE NIHADA KAPETANOVIĆ, BOSANKA KOJA JE „ZAPALILA“ BIVŠU JUGU: POBJEDA ZA NJENOG ZORANA

Pobijedila je u serijalu „Nikad nije kasno“. Do titule stigla u pedesetoj godini života… Pored te žene skoro su tri decenije prolazili i nisu je primjećivali ni diskografi, ni kompozitori, ni mediji

Oduševila je Nihada Kapetanović iz Kiseljaka publiku širom bivše Jugoslavije nastupajući u serijalu „Nikad nije kasno“. Pjevala je pjesme Vide Pavlović, Zorice Brunclik, Lepe Lukić…. Dakle, pjevačica koje znaju zapjevati i nisu poželjne za kopirati. Nihada je to uradila u originalu. U nekim numerama čak bolje i od originala. U pjesmi „Ne može to tako“ zvuči bolje od Zorice Brunclik u originalu.

Malo je poznato da je Nihada počela profesionalno da pjeva 1983. godine. Pobjeđivala je kao sedamnaestogodišnjakinja na takmičenima amatera pjevača osvajala je nagrade, a u kući – batine. Jednom prilikom majka je dobro izudarala kišobranom.

Kucala je na vrata i Radio Sarajeva, „Diskotona“, „Sarajevodiska“, „Jugotona“…. Niko joj nije otvarao vrata. Kafana joj je bila i ostala sudbina. Bila je i ostala kraljica teferiča i korida po centralnoj Bosni.

I čuvala je svoj porodični život. Rano se udala za Zorana, svoju prvu i veliku ljubav, sa kojim je rodila dvije kćerke. U tom braku su predeverali sve izazove, pa čak i nacionalizam iz devedesetih godina. A onda je nešto puklo u Zoranu. On se ubio 23. jula 2014. godine.

Nakon toga su i Nihadu optuživali da ga je ubila, a ona nikada ni mrava nije zgazila. Za Zorana je bila spremna život dati.

Sudbina joj je namijenila da bude i otac i majka kćerkama Slađani i Saneli. Uspjela ih je izvesti na pravi put. Slađana se udala u Split, a Sanela je završila škole i uspješna je u životu

“Ova pobjeda je za moga Zorana. On je uvijek tu, uz mene i uz naše kćerke. Vjerujte mi, kad pjevam ja imam osjećaj da me on bodri, gleda i bori se za mene – kaže Nihada. (aura.ba/E.M.)

https://www.youtube.com/watch?v=E2-AcQYPEtU